sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Serbare dedicată copiilor ucraineni, de Paști, la Cantina Municipală. „Un moment colorat, ca aceste suflete să simtă spiritul sărbătorilor”

  de Raluca Medeleanu | 25 aprilie 2022, 1:01 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  (foto: Aradul Civic)

  Autoritățile locale, împreună cu mai multe asociații din Arad, au organizat în Duminica Paștilor o serbare la Cantina Municipală, menită să le aducă zâmbetul pe buze copiilor refugiaților ucraineni aflați la noi în oraș. În total, s-au adunat circa 150 de refugiați, care pentru câteva ore au fost ajutați să uite de necazuri și au primit chiar și cadouri cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale.

  „Din păcate, în acest an, pentru copiii Ucrainei Paștele nu mai este cum era până acum. Pentru o mică parte din ei, la Arad s-a organizat un eveniment special în ziua de Paște, cu ajutorul mai multor asociații și în colaborare cu administrația locală.
  Au participat 150 refugiați, iar evenimentul a avut loc la Cantina Municipală. S-a plâns, s-a râs, s-au servit de-ale gurii, copiii s-au jucat și la final toți au plecat acasă cu cadouri. Un moment colorat pentru ca aceste suflete să simtă puțin spiritul sărbătorii Sfintelor Paști!”, a transmis Asociația Aradul Civic.

  „Avem, în Arad, mulți refugiați! Astăzi au luat masa, împreună, la Cantina Municipală.
  Cu toții trăiesc o dramă de neimaginat. Cuvintele sunt atât de mici, încât tragedia acestor oameni nu poate fi descrisă. Privirile lor sunt pierdute, iar ochii au urme de lacrimi uscate. Atâția copii, rupți de familii, de pasiunile lor, privați de dreptul la viață, joacă, școală sau libertate! Cineva, un dezaxat, le-a stins lumina. E beznă în sufletele lor, pentru că un criminal le-a omorât speranța, prezentul și poate viitorul. Copii care au excelat în sport, la dansuri, campioni ai Ucrainei, sunt acum aici, izolați în sate arădene sau în oraș, cu slabe posibilități de studiu sau socializare, cu nevoi speciale și medicale. Nu au nicio certitudine, nu știu ce vor face mâine, unde va fi casa lor, unde vor trăi, ce se va întâmpla cu ei. E trist și doar o minune poate să le aducă bucuria.

  Astăzi, timid, unii dintre ei au putut, cu greu, să mai și zâmbească. Sunt zâmbete puține, amare. Dar, totuși, au fost zâmbete mari cât toate plânsetele”, a transmis Cristi Cotuna, consilierul viceprimarului Lazăr Faur.

  Asociațiile și instituțiile implicate în realizarea acestui eveniment sunt următoarele: Asociația Aradul Civic, Asociația Preparandia, Asociația Multisport, Asociația Liga Studenților UVVG, Îngeri pentru suflete, Asociatia Gatim impreuna pentru o lume mai buna, Serviciul de Ajutor Maltez, Asociația Hora Copiilor, Asociația Oaza, Crucea Roșie Arad, BPW International, Primăria Arad, Cantina Municipală Arad și Direcția de Asistență Socială Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.