Update 3Arest de 30 de zile pentru agentul Cosmin Pană în dosarul care ar putea exploda în viitoarele săptămâni

  de Alin Olteanu | 11 iulie 2020, 12:10 PM | Știri Arad | Topic special

  10

  UPDATE 3. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au cerut astăzi mandate de arestare pentru 30 de zile pentru agentul Cosmin Pană și celelalte trei persoane din dosarul incendierii autoturismului lui Călin Șuteu. Procurorii au solicitat magistraților de la Judecătoria Arad această măsură pe baza acuzației de complicitate la incendiere, în dosarul instrumentat de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Arad. În același timp, procurorii DIICOT și polițiștii de la BCCO au solicitat judecătorilor de la Tribunalul Arad arestul lui Pană, tot pentru o perioadă de 30 de zile, pentru producere de droguri. Cosmin Pană a primit deja, în această dimineață, arest pentru 30 de zile în dosarul DIICOT și urmează să fie judecat și pentru cele de complicitate la incendiere.

  Trebuie să vă spunem că, din informațiile pe care le avem, acest dosar va face și alte victime, în cercurile de „subsol” vin vehiculate nume grele care ar putea apărea în cazul în care fostul polițist (la Pană ne referim) va începe să scrie cu subiect și predicat.

  Titlu original (10.07.2020): Seră plină cu cannabis descoperită în curtea comună a polițistului Cosmin Pană și a socrului său. Percheziții în dosarul incendierii mașinii lui Călin Șuteu (Foto)

  Polițiștii de la Investigații Criminale au făcut în această dimineață percheziții la domiciliile lui Cosmin Pană (agent șef la Rutieră, aflat ca „erou” și în alte dosare)și Iosif Rașca. Nimic ieșit din comun perchezițiile astea, glumim amar bineînțeles, însă ce au găsit polițiștii de la Investigații Criminale la primul dintre ei, adică la Cosmin Pană, întrece orice așteptare. Trebuie să vă spunem că perchezițiile au fost făcute în dosarul incendierii, în octombrie 2019, mașinii lui Călin Șuteu, un BMW seria 7.

  Ei bine, la Cosmin Pană acasă, în curtea comună pe care acesta o are cu socrul său, polițiștii au găsit o seră plină cu cannabis și țigări netimbrate.

  Cei doi vor fi cu siguranță reținuți.

  UPDATE – Comunicat de presă

  „Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, efectuează, în această dimineață, trei percheziții domiciliare, pe raza municipiului Arad, la persoane bănuite de distrugerea unui autoturism prin incendiere și contrabandă.

   În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale într-un dosar penal privind distrugerea prin incendiere a unui autoturism, comisă pe raza municipiului Arad, la data de 17/18 octombrie 2019, au fost identificați patru bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 43 de ani, din Arad, bănuiți de comiterea faptei.

  Din cercetări a reieșit că, în seara zilei de 18 octombrie 2019, cei patru s-ar fi întâlnit la locuința unuia dintre bărbați, de 43 de ani, din Arad, care ar fi avut un conflict cu o rudă a proprietarului autoturismului, iar în scopul comiterii faptei unul dintre bărbați i-ar fi transportat pe ceilalți trei cu autoturismul personal de la domiciliul celui de 43 de ani până în parcarea unui centru comercial. De aici, trei dinte aceștia s-ar fi deplasat cu alt autoturism, până la locația unde s-ar fi aflat autoturismul persoanei vătămate, unde l-ar fi incendiat prin folosirea de substanțe inflamabile, după care ar fi părăsit zona, întorcându-se la centrul comercial, de unde ar fi fost preluați de bărbatul care i-ar fi transportat în primă fază.

  În urma perchezițiilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au descoperit la locuința unuia dintre bărbați, de 35 de ani, cantitatea de 5860 fire de țigarete fără timbru legal, susceptibile a proveni din contrabandă, o pereche de cătușe, un dispozitiv de monitorizare, plăcuțe cu numere de înmatriculare, iar într-o grădină comună cu altă locuință, într-o seră tip solar, au fost descoperite 31 de tulpini de plante cannabis cultivate”.

   

  UPDATE 2 – Comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad

  În cursul zilei de 10.07.2020, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, polițiști din cadrul IPJ Arad – Serviciul Investigații Criminale și lucrători din cadrul Direcției pentru Operațiuni Speciale și S.A.S au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza municipiului Arad.

  În urma activităților desfășurate s-au descoperit țigarete fără timbru fiscal și plante de cannabis.

  Cu privire la plantele de cannabis descoperite, a fost sesizat DIICOT – Biroul Teritorial Arad, conform dispozițiilor legale referitoare la competența organelor de urmărire penală.

  Dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad în care s-au efectuat perchezițiile are ca obiect săvârșirea de către patru persoane a infracţiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. 4 C.pen. (în diferite forme de participație), faptă comisă în data de 18.10.2019 (incendiere autoturism).

  În data de 10.07.2020 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cele patru persoane, care au dobândit astfel calitatea de suspect.

  După audierea în această calitate, va fi analizată oportunitatea luării unor măsuri preventive față de cei patru suspecți, respectiv a sesizării Judecătoriei Arad cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

  Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecți este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domnu Socaciu !!!! Știai de sera pe care o deține-a protejatul dumneavoastră ? Dar de țigări ? De dispozitivele de urmărire ? De masina incendiată ? Ai protejat infractori” domnu” Socaciu ! In acest context și cu toate cel întâmplate , sunteți un infractor in uniformă ! Sper ca nu ai uitat intalinirile nocturne cu Pana și Rasca ! Susține-ai sus și tare ca vreti sa destructurezi fenomenul “contrabanda “ iar protejați dumneavoastră vindeau canabis și țigări de contrabanda !

   +20 voturi
   +1
   -1
  2. Flavius Socaciu este liderul direct ! sprijinit și de Drăgan de la ordine publica , nici el nu este străin de aceste situație , nici domul Tamas cu care domnul Socaciu se lauda ca al protejează și primește “mâna liberă “ Ati fabricat și dosare la comanda lui Pana Cosmin ! Care a fost interesul ? Ati dorit îndreptarea atenție asupra altor persoane ca voi sa va desfășurați liniștiti ativitatile ?

   +15 voturi
   +1
   -1
  3. He, he, Dumnezeu nu doarme. A venit vremea PLĂȚILOR ”penelor”…. Cea mai grea plată să-și primească acești nemernici! ….. App, cazul TRAIAN TRIFA!! ……. App, cazul LUCIAN VALERIU !! Încep PLățile de SUS! Și vor ține până vă vor spulbera în IAD!

   +9 voturi
   +1
   -1
  4. Domnule Socaciu , cum dormiti? Nu va e frica, ca celebrul 16 pe care l-ati implementat cu atata succes elevului si partenerului dumneavoastra Pana , de talharii , sechestrari , incendieri , trafic de tigari si droguri , se va intoarce impotriva dumneavoastra ? Cred ca ar fi cazul sa va luati o lunga vacanta cat mai e timp pentru a nu fi obligat sa mergeti in vacanta fortata cu tovarasul Pana . Succes!

   +1 voturi
   +1
   -1
  5. Onorabile domn Socaciu , lantul se strange , in sfarsit justitia “ ajutata” de presa a reusit sa faca dreptate . In mod normal dupa gradul dumneavoastra ar trebuii sa fiti urmatorul , adica, capul . Cred ca este vorba de grup organizat , si domnul Tamas ca un conducator onest si profesionist ar trebuii sa-si ia masurile care se impun .

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.