luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Senzori de amprente sub ecran în peste 100 de milioane de telefoane în 2019

  de Special Arad | 1 mai 2018, 8:32 AM | IT

  0

  În 2019, mai mult de 100 de milioane de smartphone-uri vor fi echipate cu un senzor de amprentă digitală sub ecran, conform unui studiu realizat de IHS Markit. Se pune deja întrebarea dacă Galaxy Note 9 va fi echipat cu un astfel de sistem de identificare biometrică când va fi lansat. Această alternativă la senzorul tradițional de amprentă digitală a fost folosită pentru prima dată pe un smartphone Vivo, modelul X20 Plus UD și se pare că face prozeliți într-un ritm rapid. Apple a preferat să apeleze la recunoașterea facială pentru smartphone-ul său iPhone X.

  Potrivit studiului firmei de cercetare de piață IHS Markit, cu sediul în Londra, preluat de Phonandroid, în 2018 vor exista 9 milioane de smartphone-uri pe piață echipate cu un senzor de amprentă digitală sub ecran. Dacă zvonurile despre scanerul de sub ecranul viitorului Samsung Galaxy Note 9 sunt adevărate, acest număr va ajunge la peste 20 de milioane. Conform aceluiași studiu în 2019 IHS Markit estimează că piața va exploda, deoarece numărul așteptat de smartphone-uri cu acest dispozitiv biometric va fi de peste 100 de milioane în total. Estimativ numărul de astfel de telefoane poate ajunge la peste 300 milioane în anul 2022. Aproape toți producătorii importanți de telefoane inteligente sunt foarte interesați de această alternativă – senzor de amprente și recunoaștere facială.

  Smartphone-ul Vivo X20 Plus UD a fost primul dispozitiv de consum cu un senzor de amprente sub ecran. Este surprinzător că până în acest moment nu găsim această tehnoloie pe mai multe smartphone-uri. Constructorii probabil nu consideră această tehnologie suficient de matură, de sigură și preferă să aștepte un timp înainte de a adopta tehnologia pe dispozitivele lor. Cu toate acestea, sfârșitul senzorului de amprente plasat în butonul de acasă sau pe partea din spate a smartphone-urilor pare acum tot mai aproape.

  Plasarea senzorului de amprente sub ecran este și de natură estetică. Producătorii de telefoane caută mereu un design cât mai raționalizat și elegant iar senzorul tradițional de amprentă digitală parcă nu se mai potrivește. Apple, la rândul său, a optat pentru recunoașterea feței Face X, pentru iPhone X.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.