Update 2ExclusivSentință cu clasare în cazul scandalului în care au fost implicați șeful PSD Șeitin și fiul său

  de Andrei Fuliaș | 26 septembrie 2017, 11:56 AM | Şeitin | Știri Arad

  10

  Titlul inițial: „Godfatherul” Rotaru, președintele PSD Șeitin, împreună cu fiul său, a băgat un om în spital în „aplauzele” Poliției (03.10.2016)

  Știri Arad. Un scandal concretizat cu o bătaie crâncenă a avut loc duminică seara la Șeitin, între doi consăteni. Protagoniștii scandalului au fost Vasile Pop și Neculai Culi Rotaru, acesta din urmă consilier local și, totodată, președintele PSD Șeitin. Sursele noastre spun că între cei doi este vorba despre un conflict mai vechi, dar aseară lucrurile au luat amploare și totul s-a sfârșit cu o bătaie de toată frumusețea, într-un final fiind chemat de urgență un echipaj SMURD, pentru acordarea primului ajutor cel puțin unei persoane rănite.

  Aceleași surse ne-au declarat că scandalul de seara trecută a izbucnit în urma faptului că Rotaru l-ar fi reclamat la poliție pe Pop pentru că ar transporta ilegal lemne, lucru pe care noi nu-l știm exact. Cert este că Vasile Pop s-ar fi enervat și s-ar fi dus să-i ceară explicații șefului PSD Șeitin. După un schimb acid de replici, Pop i-ar fi tras o palmă lui Rotaru, după care acesta din urmă l-ar fi snopit în bătaie pe Pop. Aceleași surse ne spun că Rotaru n-ar fi fost singur, ci însoțit de alți apropiați.

  Totodată, sătenii din Șeitin spun că Neculai Culi Rotaru, cel care a candidat în două rânduri pentru Primăria comunei, dar fără succes, n-ar fi la primul scandal, acesta fiind un binecunoscut agitator de spirite în comună, considerându-se un fel de „godftaher” al localității, nimeni neavând curaj să-l supere, nici măcar Poliția din localitate, în consecință scăpând de fiecare dată basma curată. „Are o grămadă de bani și controlează tot”, susțin mulți dintre șeitineni.

  În februarie 2012, același Neculai Culi Rotaru era implicat într-un alt scandal, de data aceasta cu cel care în acel moment era primar al comunei Șeitin, Remus Păcurar. Atunci, cei doi contracandidați la primărie s-au tamponat cu mașinile, după care au dus războiul în presă și în sălile de judecată. De menționat că nici Păcurar nu era „ușă de biserică”, acesta fiind filmat, la un moment dat, cu o cameră ascunsă, în timp ce își înjura și îmbrâncea un fost subaltern.

  În încercările noastre de a stabili care este adevărul, am vorbit cu Poliția rurală de la Șeitin care ne-a confirmat incidentul, dar au fost foarte rezervați în declarații. Am vorbit, la fel, și cu președintele PSD Șeitin. Politicianul (e mult spus, dar fie…) a negat că ar fi bătut pe cineva, spunând că „doar l-am imobilizat”. „El m-a lovit iar eu l-am imobilizat fără ajutor” ne-a spus Rotaru. Ulterior ne-a sunat că ne trimite niște filmulețe cu ceea ce s-a întâmplat, însă tot el s-a răzgândit precizându-ne că filmările nu sunt în regulă. oare ce nu trebuia să vedem? Dacă l-a imobilizat singur, fiind singur, cine a filmat tot?…

  Poliția… poliția… poliția…

  „Am fost sesizați în jurul orelor 20,30 de către un bărbat de 41 de ani, pentru că ar fi fost agresat de un bărbat de 46 de ani. S-a deschis un dosar de cercetare penală și se efectuează cercetări. Bărbatul care a solicitat prezența Poliției, a fost internat la Psihiatrie pentru că nu se putea vorbi cu el, fiind și într-o stare avansată de ebrietate” – susține Lorena Radu, purtător de cuvânt al IPJ Arad. Ne-am întrebat și noi de ce ne-a precizat doamna Radu că omul a fost internat la Psihiatrie și ne-am gândit că vrea să ne sugereze că victima nu prea merită atenția noastră. Serios?

  În consecință nu am renunțat și nu am publicat articolul până nu am reușit să discutăm cu Vasile Pop. Aflat în drum spre casă de la spital, Pop ne-a confirmat întregul scandal și implicarea sa în acesta. El spune că totul a izbucnit în momentul în care l-a luat la rost pe Culi Rotaru cu privire la o reclamație pe care șeful PSD Șeitin ar fi făcut-o la Poliție, cum că Vasile Pop și alți prieteni de-ai lui ar trafica anumite bunuri. De la ceartă până la bătaie a fost o limită extrem de subțire în acest caz. Pop spune că nu l-a lovit pe Rotaru, dar că șeful PSD Șeitin, împreună cu fiul său, au început să-l lovească cu brutalitate. „S-au adunat vreo 12-13 persoane acolo, nu mai știu dacă m-au lovit și alții în afara Rotarilor, dar știu că Poliția a stat pe margini și s-au uitat cum cei doi mă bat”, spune Vasile Pop. Acesta mai spune că a sunat de trei ori la numărul de urgență 112, dar preț de o jumătate de oră n-a apărut nicio ambulanță, timp în care el ar fi fost bătut în continuu. În cele din urmă la fața locului a apărut un echipaj SMURD, iar lucrurile au început să se liniștească.

  Toți cei implicați s-au deplasat la Postul de Poliție Semlac, acolo fiind transportat inclusiv Vasile Pop, dar cu ambulanța SMURD. L-am întrebat pe acesta cum a ajuns la spital și ne-a spus că „am fost dus prima oară la spitalul de pe… acolo, la nebuni, nu mai știu strada, iar dimineață, după, am ieșit de acolo, m-am dus la Județean să vadă doctorii ce am, că nu îmi mai simt partea dreaptă a corpului, nici mâna, nici piciorul”.

  Când l-am întrebat cum se face că a ajuns la Psihiatrie, victima ne-a spus că nu știe exact, că acolo l-au dus cei de la SMURD.

  El recunoaște că a fost considerat nebun, deoarece băut fiind, a făcut un scandal monstru, enervat de faptul că el era bătut crunt de Culi Rotaru și de fiul său, în vreme ce polițiștii stăteau și se uitau ca la spectacol.

  Vasile Pop spune că astăzi și-a scos un certificat medico-legal, iar mâine va merge la spital la Timișoara pentru mai multe analize și pentru a vedea exact ce l-a afectat atât de tare încât nu-și mai simte și nu-și mai poate mișca partea dreaptă a corpului.

  UPDATE – Cătușe, injurii, amenințări – totul într-un material filmat la Șeitin. Președintele PSD face precizări suplimentare

  Într-un comunicat, intitulat drept la replică, formulă cu care noi nu suntem de acord, pentru că i-am dat acestuia ocazia să vorbească, telefonic, înainte ca articolul să fie publicat, Neculai Rotaru face precizări suplimentare.

  declaratie-rotaru-page-001 declaratie-rotaru-page-002

  P.S. – Subliniem, din nou, că Neculai Rotaru nu ne-a trimis decât materiale video înregistrate după momentul în care victima susține că a fost bătută crunt. La fel, subliniem, nu știm cum Vasile Pop a ajuns din mașina Poliției, încătușat, în mașina Ambulanței care l-a dus la Arad.

  P.P.S. – Într-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook, Adrian Butunoi, consilier local al comunei Șeitin din partea PSD, se dezice voalat de șeful PSD Șeitin și de comportamentul acestuia, pe care îl cataloghează ca fiind „antisocial și agresiv”.

  butunoi-seitin

  Atenție! Materialul video conține un limbaj licențios.

   

  UPDATE 2 – Sentință cu clasare în cazul scandalului în care au fost implicați șeful PSD Șeitin și fiul său

  Special Arad a scris în urmă cu aproximativ un an despre un scandal monstru ce a avut loc în plină stradă, în noaptea de 3 octombrie 2016, în care șeful PSD Șeitin, Neculai Culi Rotaru, și fiul acestuia ar fi bătut un bărbat. În aceste zile am fost contactați de către Neculai Culi Rotaru, care ne-a pus la dispoziție sentința dată în acest caz. Astfel, Special Arad își face datoria de a publica respectiva sentință, pe care de altfel o puteți consulta în continuare.

  SCAN_20170921_171108773-1 SCAN_20170921_171108773-2 SCAN_20170921_171108773-3 SCAN_20170921_171108773-4

   

   

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La puscarie cu ei! Cu nemernicii aia care l-au călcat in picioare, dar si cu polițiștii care au asistat si nu au intervenit. Ar trebui verificat daca s-a intervenit la IPJ pe filiera PSD, dat fiind faptul ca (cenzurat de redactie) aia cu ochelari e președinte si consilier PSD Seitin. Procurorii dorm??

   +19 voturi
   +1
   -1
  2. nu va mai luat da culi ca el este tata la comuna noasta.
   orisicum el o sa fie primaru la seitin, ca ou-i un fraier si nu face nimica numa fura banii. ce daca culi fura ca nu fura da la voi are el afacerile lui si invirtelile lui ca sa dascurca dastul da bine. si politia din sat tat culi o conduce si nu pateste nimic orice face tat el iese dasupra. ca are preteni sus pusi in politie si nu pateste nimik. musamalizeaza orisice incercare.

   --4 voturi
   +1
   -1
  3. Ciobani și hoți amândoi. Se bat ca și niște copii idioți. Și se mira apoi de ce nu merge lumea la vot. Ce sa votezi ? Niște scandalagii bețivani ? Niște țigani hoți ? Cum ați vrea sa se ridice o comuna când la conducere sunt niște astfel de oameni corupți cu mintea strâmta și niște oameni inculți(țarani…) care le iau apărarea ? Mai bine s-ar fi omorât unu pe altu niște cancer de oameni.

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.