vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Senatorul Fifor se laudă că a inițiat legea prin care SMURD Nădlac și Vinga trec în subordinea ISU Arad, numai că… nu e chiar așa

  de Andrei Fuliaș | 12 iunie 2020, 12:32 PM | Politikos | Topic special

  2

  Limitele politicienilor sunt incredibil de depărtate cateodată față de limitele de bun simț ale oricărui om de rând. Dar asta nu credem că e vreo noutate pentru cineva. Ce vrem însă să scoatem de această dată în evidență este încă o dovadă de… . Sau mai bine vă lăsăm pe dumneavoastră, cititorii, să completați în locul acelor puncte.

  Astfel, ieri, președintele Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Programului pilot de preluare de către filialele ISU din județele Arad, Hunedoara, Maramureș, Mureș și Sibiu a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului ajutor calificat, aflate până acum sub finanțarea autorităților locale.

  Un lucru foarte bun, de altfel, deoarece trecerea acestor paramedici în subordinea ISU scapă autoritățile locale de anumite cheltuieli, uneori prea mari pentru a fi suportate din bugete și așa mici. În același timp, este și normal ca unitățile SMURD să se afle în subordinea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență și nu în subordinea vreunei primării.

  Acestea fiind spuse, proiectul legislativ devenit lege este unul de bun augur. Numai că, tocmai fiindcă este unul de bun augur, politicienii n-au scăpat ocazia de a se bate pentru a-și aroga merite, poate chiar mai mult decât este cazul.

  Și luăm exemplul senatorului PSD Mihai Fifor, care a ieșit cu o postare pe pagina sa de Facebook, prin care spune că el, împreună cu deputatul PSD Florin Tripa, au inițiat această Lege. „Pentru mine si pentru Florin Tripa a fost o batalie pentru a veni in sprijinul orasului Nadlac, acolo unde primarul Marginean ne-a cerut mereu sprijin pentru ca SMURD-ul local, finantat de Primaria Nadlac, sa nu isi opreasca activitatea si sa ramana operational in continuare, salvand astfel sute de vieti din raza lor de actiune”, scrie senatorul Fifor pe pagina sa de Facebook.

  Iată întreaga postare a lui Mihai Fifor:

  postare fifor smurd

  Numai că lucrurile nu stau chiar așa cum spune senatorul PSD…

  De fapt, proiectul de lege în cauză a fost inițiat de către deputații Eusebiu Pistru, pe atunci încă membru al formațiunii ALDE, și Glad Varga, parlamentar PNL. Aceștia, pentru a se asigura că proiectul va trece de voturile din Senat și Camera Deputaților, mai ales ținând cont de majoritatea formată de PSD, i-au chemat alături de ei pe toți parlamentarii arădeni și nu numai. În total fiind vorba despre un număr total de 29 de inițiatori, deputați și senatori. Printre aceștia numărându-se de fapt aproape toți parlamentarii arădeni, cu excepția senatorului UDMR, Peter Farago: Eusebiu Pistru (pe atunci ALDE), Glad Varga (PNL), Dorel Căprar (pe atunci PSD), Florin Tripa (PSD), Sergiu Vlad (USR), Mihai Fifor (PSD) și Adrian Wiener (USR), iar ulterior cerând să se alăture inițiativei și Adrian Todor (PSD).

  Numai că, faptul că proiectul a plecat de la deputații arădeni Pistru și Varga reiese chiar și din expunerea de motive a proiectului, cei doi fiind primii și singurii parlamentari ale căror nume se regăsesc în tabelul de semnături scrise pe calculator și nu de mână, așa cum este cazul celorlalți 27 de parlamentari alăturați ulterior inițiativei.

  Evident, faptul că proiectul a plecat de la cei doi deputați arădeni nu știrbește cu nimic meritele celorlalți parlamentari de a se alătura inițiativei legislative, însă lucrurile nu stau nici sub forma expusă de senatorul PSD Mihai Fifor.

  initiatori

  initiatori 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Daca vor trece în subordinea ISU atunci ar trebui sa incadreze și pe aceste autospeciale militari…cei care momentan deservesc aceste mașini sunt civili și habar nu au de nimic(doar de făcut poze și pus pe Facebook in uniforma Smurd- pe care nu o merita)! Iar pompieri de unde…și așa ISU Arad are deficit mare de personal! Dar unde nu e cap…văi de picioare

   0 voturi
   +1
   -1
  2. … al politicii dambovitene nu se va putea lauda cu nimic in Arad pana prin douamiisaptezecisaptezeci.Droopy D & Forester Gump sunt exact ceea ce ne trebuie.Cand nu mai ai curte unde sa latri, latri pe strada Facibuci sau pe Bd.Revolutiei FN.Ne bazam pe voi!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.