Șeful SPP, generalul Lucian Pahonțu, acuzat de un subordonat că a împușcat mortal un om

  de Special Arad | 4 August 2016, 8:26 AM | Naţional

  0

  Lucian Pahonțu, şeful SPP, este acuzat de un suburdonat că a împuşcat un om în cap în timpul unei partide de vânătoare în 2012, într-un material difuzat de Antena 3. Deşi au trecut mai bine de 4 ani, ancheta nu este finalizată, iar SPP admite într-un comunicat că şeful instituţiei este martor în acest dosar.

  Un angajat SPP a făcut dezvăluirea într-un interviu pentru Antena 3, în care a spus că a participat la o partidă de vânătoare în ianuarie 2012, în urma căreia un om a murit împușcat în cap. Ancheta l-a ocolit până acum pe Lucian Pahonțu, şeful SPP deși este principalul suspect, a mai afirmat SPP-istul.

  Angajatul SPP a dat de înţeles că, deşi i s-a cerut să susţină o variantă care îl protejează pe Lucian Pahonțu, a decis să spună adevărul și a trimis informări până la cel mai înalt nivel din stat, cerând ca evidențele acestui caz să fie analizate în mod corect.

  Incidentul cu pricina a avut loc în ianuarie 2012, în pădurea Turbatu din Drăgănești, județul Prahova. La vânătoare au participat oameni de afaceri, vânători, dar și doi oameni din SPP: Lucian Pahonțu și un subordonat al său, scrie Antena 3.

  Ancheta l-a ocolit pe Pahonțu, mai ales că unii dintre participanți erau prieteni ai șefului SPP. Dar sunt zeci de oameni care știu adevărul. Plus că expertizele balistice arată foarte clar zona din care s-a tras, distanța și calibrul armei folosite.

  Martorul Antena 3 a fost printre cei verificați, iar analizele au stabilit că nu avea praf de pușcă pe haine.

  El nu a spus adevărul până acum de frică, dar acum a ajuns să se teamă de moarte.

  Într-un comunicat de Presă, SPP admite că există un dosar în cercetare şi că Lucian Pahonţu are calitatea de martor.

  „In legatura cu reportajul la care faceti referire, precizam ca exista dosar de cercetare la Parchet. In cauza au fost efectuate numeroase expertize judiciare precum si alte investigatii. Vinovatiile sunt stabilite de catre procurori. Generalul Lucian Pahontu a fost audiat de catre procurori pentru stabilirea adevarului in cazul expus de dumneavoastra, iar calitatea sa in acest dosar este de martor”, se arată în comunicatul SPP.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.