joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Șeful DGA, fost șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, iese din MAI pe ușa din dos, în plin scandal

  de - | 25 august 2023, 1:47 PM | Naţional

  0

  Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului şef de poliţie Liviu Vasilescu din Ministerul Afacerilor Interne.

  Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie fusese acuzat de sindicatul poliţiştilor de „metehne securiste”, în scandalul ofiţerului DGA din Olt care a avut o dispută cu un judecător ÎCCJ.

  Un ofiţer din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Olt a acuzat conducerea Direcţiei de faptul că l-a chemat pentru a cere explicaţii şi i-a solicitat să îi prezinte scuze unui judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce ofiţerul a avut un schimb de replici cu magistratul, în contextul în care ofiţerul susţinea examenul de licenţă la finalul facultăţii iar judecătorul era supraveghetor la examen, notează news.ro.

  În urma celor relatate de acesta, sindicatul Poliţiştilor l-a acuzat pe şeful DGA Liviu Vasilescu, de „metehne securiste”.

  DGA a admis că a primit o sesizare, dar a spus că ofiţerului doar i-au fost solicitate „lămuriri” şi că faţă de acesta nu au fost luate măsuri.

  Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a admis, referindu-se la acuzaţiile formulate la adresa sa de către ofiţerul de la Serviciul Teritorial Olt al Durecţiei Generale Anticorupţie (DGA) că a sunat la DGA pentru a reclama atitudinea avută de acesta în timpul unui examen de licenţă la care magistratul era supraveghetor, dar spune că a avut „o discuţie informală” cu şeful DGA, Liviu Vasilescu şi că ar fi trebuit să facă reclamaţie scrisă pe numele tânărului ofiţer pentru comportamentul acestuia din timpul examenului.

  Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a anunţat ulterior un control, în urma scandalului ofiţerului DGA din Olt, inclusiv sesizarea Corpului de Control al Ministrului, pentru investigarea tuturor aspectelor semnalate şi a persoanelor implicate.

  Chestorul Liviu Vasilescu, fost inspector general al Poliţiei Române, a fost numit, în 2021, la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie.

  Vasilescu a demisionat de la şefia Poliţiei Române după ce a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu înaintea ceremoniei de înmormântare a lui Emi Pian.

  Sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.