miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Șefa Tarom confirmă că ministrul Cuc i-a cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură, iar acesta îi răspunde. Între timp, pe fir a intrat și DNA

  de - | 18 octombrie 2019, 3:56 PM | Naţional

  0

  Mădălina Mezei, directorul TAROM până în urmă cu două zile, susține că Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să țină la sol mai multe aeronave Tarom în ziua moțiunii de cenzură. Mezei a confirmat pentru HotNews.ro că Cuc i-ar fi cerut să țină la sol aeronavele care făceau curse interne spre București, astfel încât unii deputați și senatori să nu mai ajungă la Parlament în ziua moțiunii de cenzură.

  „Este adevărat. Mi-a cerut să țin avioanele la sol. Mi-a zis să nu vină lumea la moțiune, să inventez probleme tehnice. Dumnealui n-a înțeles că prin mandatul meu nu puteam să fac așa ceva. Oamenii noștri, piloții, sunt oameni liberi care nu stau să răspundă comenzilor unui CEO. I-am spus că nu voi face niciodată așa ceva. Eu nu-s implicată politic. Am avut încrederea unor oameni care m-au verificat profesional, cariera mea de 22 de ani este cartea mea de vizită. Am fost chemată să fac un proiect, să salvez compania. Nici nu știu cum au făcut. Am fost șocată marți seara când m-a sunat președintele CA să mă anunțe că voi fi destituită din funcție”, a declarat Mezei pentru HotNews.ro.

  De partea cealaltă, Răzvan Cuc a reacționat pe Facebook

  Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a reacționat pe rețeaua de socializare Facebook, transmițându-i Mădălinei Mezei să se „întoarcă acolo unde știe cel mai bine activitatea: la ticketing și protocol”.

  „Se pare că fosta doamnă director general Tarom nu a înțeles că dacă nu face treabă, va sta cu mandatul pe masa Consiliului de Administrație.

  Nu înțeleg supărarea unor directori de Companii care atunci când nu își îndeplinesc obiectivele pe care și le-au asumat, la preluarea mandatului, vin acum și se dau victime.

  Doamna Mezei trebuia să-și asume întârzierile manageriale trasate de către CA. Trebuia să facă restructurarea Tarom, trebuia să fie livrat deja primul avion ATR, trebuia să nu încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din Companie.

  Minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut așa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, și să spună lucrurilor pe nume. Or, doamna a așteptat până acum momentul oportun pentru ea, crezând că va deveni o victimă a cuiva și va reuși să rămână în funcție cu sprijinul știut numai de ea.

  Trebuie să știe că în funcție nu o ține decât munca, nu jocurile de culise. Înțeleg că nu a avut nimic împotrivă cu revocarea și că așa cum a venit, așa pleacă.

  Să-și caute acum o altă scuză, mi se pare lipsit de substanță. Probabil că a căzut victima grupurilor de pile și relații din Companie.

  Nu mă războiesc cu doamna Mezei, dar cred că nu a înțeles ceva din funcția pe care a deținut-o. Funcția de director general al Tarom nu se compară cu cea de șef de reprezentanța de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită.

  Aici trebuie luate decizii manageriale în interesul Companiei, nu să stai și să aștepți după un “ok” care vine din partea apropiaților.

  În consecință, doamna Mezei, întoarceți-vă acolo unde știți cel mai bine activitatea: la ticketing și protocol”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

  Între timp, pe fir au intrat și procurorii DNA

  Fostul director Tarom, Mădălina Mezei, se va prezenta la Direcția Națională Anticorupție după ce a dezvăluit că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură. Premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat vineri că a dispus Corpului de Control să înceapă verificări la Ministerul Transporturilor și la TAROM

  „Am fost contactată de DNA și mă voi duce, luni, la ora 10, la DNA să declar, sub jurământ, tot ce am declarat și public”, a declarat Mezei, vineri, în cadrul unei emisiuni de la B1 TV.

  Citește mai multe cu un singur click aici: HotNews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.