marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sediul Ministerului de Externe din Tripoli, sub asediu! Atacatorii au fost eliminați, nu înainte de a ucide trei persoane

  de - | 25 decembrie 2018, 2:56 PM | Internaţional

  0

  (foto: Twitter)

  Cel puţin trei persoane – inclusiv un diplomat libian – a fost ucise într-un atac ”terorist” comis de ”trei sau patru atacatori”, inclusiv un kamikaze, contra sediului Ministerului de Externe marţi, la Tripoli, capitala libiană, potrivit unor surse în domeniul securităţii şi de la Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

  Alte zece persoane au fost rănite în atac, potrivit unui nou bolanţ prezentat de Ministerul libian al Sănătăţii, potrivit News.ro.

  Un bilanţ anterior anunţa cel puţin un mort.

  Ministerul de Externe a denunţat, într-un comunicat, un ”atac sinucigaş” comis de ”elemente teroriste”, salutând ”profesionalismul” serviciilor de securitate, care a permis, consideră instituţia, limitarea numărului victimelor.

  Potrivit unor surse în domeniul securităţii, un diplomat – directorul unui departament din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, se află între victimele decedate. Identitatea celorlalţi doi morţi nu era cunoscută imediată.

  Un purtător de cuvânt al Forţelor speciale, Tarak al-Dawass, a acuzat gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) că se află în spatele atacului.

  Nicio revendicare nu exista în acest stadiu.

  O ”maşină-capcană” a explodat mai întâi în apropierea clădirii, ceea ce a determinat forţe de securitate să se ducă la faţa locului, a declarat el pentru AFP.

  Un kamikaze a intrat, apoi, în clădire, unde s-a detonat, la etajul al doilea, a adăugat el. Un al doilea atacator a fost ucis în incinta ministerului, după explozia unei valize pe care o avea asupra sa, iar un al treilea, care nu era înarmat şi care ”purta doar o vestă antiglonţ” a fost ucis de către forţele de securitate în exterior, tot potrivit lui Dawass.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.