Secunda magică! ICIM ține trează finala după un nou final de infarct!

  de Lucian Dănilă | 30 aprilie 2014, 11:21 PM | Sport | Topic special

  2

  Aradul sportiv trăiește! ICIM, această minunată echipă de baschet feminin, ține în viață sporturile de echipă din acest oraș. Scriem oarecum euforic, după un meci euforic, un meci care – ca și ieri – ne-a stors și ultima fărâmă de emoție, ne-a trecut prin Iad și prin Rai, dar Zeul baschetului (dacă există vreunul) a vrut să ne întoarcă în această seară ceea ce ne-a luat ieri atât de cinic.

  Da, recunoaștem, este cinic modul în care a câștigat în această seară ICIM, cum la fel de cinic a fost modul în care a pierdut ieri. Este clar după aceste două meciuri dintre ICIM și Târgoviște că diferență nu există între ele și va câștiga echipa care joacă mai mult cu inima.

  Este frumos, chiar reconfortant, să vezi cum ne adunăm, cum simțim, cum strigăm și ne manifestăm toți arădenii când simțim miros de glorie. Ne-am dus sute, mii, să urlăm, să trăim, să arătăm acestei țări că încă trăim prin sport. Este emoționant să-l vezi pe marele Flavius Domide cum vine să o încurajeze pe Monica Broșovski, fiica celui lângă care a făcut istorie la UTA, Gioni Broșovski. Este frumos să vezi președinți de cluburi de fotbal, directori, barmani sau agenți comerciali uniți toți într-un singur gând: să învingă ICIM.

  „Ale, ale, Baschet Club ICIM ale!”, s-a auzit din piepturile tuturor, chiar dacă echipa arădeană părea că se îndreaptă spre un nou eșec. Publicul le-a trezit pe fete…

  Au început bine, cu 5-1, dar cam acolo s-a încheiat dominația arădeană, după care Smith, Givens sau Green ne-au cam furat meciul. ICIM și Târgoviște s-au dus cap la cap până spre finalul primului sfert, după care încet, dar sigur, pasul dâmbovițencelor părea tot mai mare și se tot distanțau…

  Când scriem acest articol nu ne gândim la statistici, nu ne gândim care dintre fete a marcat sau a recuperat mai mult, nu am stat nici să calculăm care câte minute a condus, sau de câte ori au greșit. Ceea ce știm este că am asistat la un meci minunat, un meci în care cu trei minute înainte de final cu toții eram cu mâinile pe cap, semn al neputinței și dezamăgirii. Rhoads, Williams, Cocker, Broomfield, Cosby, Monica, Engelman și toate celelalte fete s-au trezit și ne-au trezit.

  Totul s-a jucat practic în ultimele 18 secunde. Târgoviște avea avantaj de 3 puncte, 76-73 și ICIM avea atacul. Era unul disperat, era atacul care ne mai putea ține în finală, ne mai putea menține speranțele că se poate cuceri al zecelea titlu. Aruncă Rhoads dar mingea sare din inel, Broomfield a recuperat, pasează în afara careului de unde Cosby aruncă iar în inel… Publicul murea și învia în același timp… A recuperat Rhoads, a trimis în spate la Cocker, și a sosit secunda magică: trei puncteeeeeee! ICIM a ajuns în prelungiri! Era deja o performanță…

  Ultimele cinci minute au fost începute dezastruos. Fetele erau încă euforice după reușita lui Cocker, iar până și-au revenit scorul arăta 80-84. Din nou a început baschetul… Publicul era incredibil. Toți cei din sală își aruncau mâinile în aer și strigau cât îi ținea gura! În câteva secunde s-a făcut 85-84 și a urmat jocul nervilor, al faultelor pentru aruncări libere!

  S-a încheiat 87-86 și ICIM merge pentru alte două meciuri la Târgoviște! Miroase a campioane la Arad…

  FOTO: LUCIAN DĂNILĂ

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.