Secunda lor a fost mai… tare! Târgoviște a trecut din nou de ICIM în ultima secundă!

  de Lucian Dănilă | 7 May 2014, 1:42 AM | Sport

  0

  Târgoviște a profitat de avantajul parchetului propriu și s-a apropiat la un singur pas de cucerirea titlului național la baschet feminin, unul pentru care cele două grupări au exclusivitate de mai bine de un deceniu! CSM a trecut de arădence printr-un coș marcat în ultima secundă a minutelor de prelungiri!

  Am mai spus-o și o repetăm: cardiacii ar trebui să se gândească de două ori înainte de a alege să privească finala campionatului național de baschet feminin. Primele trei meciuri au fost cu adevărat de infarct. La Arad, în primul meci au câștigat cele de la Târgoviște în ultimele secunde, apoi arădencele s-au revanșat în ultima secundă a meciului al doilea, pentru ca la al treilea meci să se întâmple de două ori același lucru, atât la finalul timpului regulamentar, cât și la finalul over-time-ului.

  ICIM a plecat cu două mari dezavantaje: evolua în deplasare, într-o sală ostilă și lipsea Williams, americanca care își încearcă șansa în WNBA. Totuși, jocul a fost mai echilibrat parcă decât cele două disputate săptămâna trecută la Arad. A fost 19-16 după primele zece minute, pentru ca la pauză să conducă ICIM cu 35-31, fapt care la Arad nu s-a întâmplat niciodată.

  Momentele halucinante aveau să apară în ultima secundă a meciului, atunci când arădencele au marcat 4 (!!!) puncte în câteva sutimi efectivi de joc! Gazdele au revenit după pauză și aveau avantaj de 4 puncte înainte de ultimul atac al echipei ICIM, 67-63. Atunci a decis Cocker – aceeași care a reușit tripla de la Arad din, la fel, ultima secundă – să arunce de la distanță, mingea a intrat în coș dar arbitrii au dictat și o aruncare suplimentară pentru un fault al lui Givens! Cocker a marcat și a trimis meciul în over-time, acolo unde ICIM a început excelent și a condus chiar cu patru puncte diferență.

  A venit din nou ultima secundă, iar asta s-a dovedit a fi mai tare decât cea a arădencelor, pentru că Poole a înscris pentru două puncte, exact cele care au făcut diferența: 77-75 scor final!

  Miercuri de la ora 20.15 se joacă meciul al patrulea, meci în care arădencele sunt obligate să învingă pentru a trimite finala în meciul decisiv, care ar urma să se joace la Arad. Altfel, Târgoviște va îmbrăca tricourile de campioană!

  Meciul va fi transmis în direct de DigiSport3 la ora 20.15.

  Târgoviște: Poole 22 (3×3), Givens 22 (1×3), Smith 13 (1×3), Green 8 (2×3), Sanford 6, Jones 3 şi Huţanu 3 (1×3)

  ICIM: Rhoads 20 (2×3), Coker 17 (1×3), Broomfield 14, Engelman 9, Cosby 7 (1×3), Brosovszky 5 (1×3) şi Crăciun 3.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.