vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Secetă mare sub panourile fetelor! Doar 9 echipe, printre care și FCC UAV Arad, participă în Liga Națională de baschet feminin

  de Dan Lazăr | 10 septembrie 2023, 6:30 PM | Sport | Știri Arad

  2

  Baschetul feminin românesc trece de multă vreme printr-o perioadă nefastă, fără rezultate și cu tot mai puține echipe, de la nivel juvenil (în sezonul trecut la categoria U18 au fost doar 10 echipe în toată țara, iar în campionatul ce va debuta în această toamnă dunt doar 8?!) până la nivelul primei ligi, care în sezonul 2023-2024 numără doar 9 echipe.
  Alături de arădencele de la FCC UAV Arad, mai participă grupările din: Sfântu Gheorghe, Constanța, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu Secuiesc, Târgu Mureș, Târgoviște și echipa CS Rapid București.
  Echipele CSM Alexandria și CS Agronomia București s-au „retrogradat” singure în „B” – denumită pompos Liga I – unde mai sunt prezente 6 formații din: Timișoara (2), Oradea, Iași și București (2 – Olimpia și Sportul Studențesc).
  Bineînțeles, FR de Baschet a anunțat că nu va retrograda nimeni, iar în sezonul 2024-2025 sunt binevenite toate cluburile care au activat în Liga Națională (9) și Liga I (8).
  Sistemul LNBF va fi în 2023-2024 tur-retur (16 jocuri fiecare formație) și play-off (locurile 1-8), locul 9 nemai jucând.

  Vicecampioana CSM Constanța vine, în Cupă, la Arad

  Până la campionat, echipele vor evolua în primul tur al Cupei României. Echipa arădeană va debuta acasă în fața vicecampioanei din Constanța. Manșa tur e programată în 24 septembrie, la Arad, în timp ce returul jocurilor pentru 7 octombrie. Programul complet al partidelor din competiția KO:
  CS Agronomia București – CS Olimpia București
  CSTBv Olimpia CSU Brașov – CS Universitatea Cluj-Napoca
  FCC UAV ICIM Arad – CSM CSU Constanța
  CSM Târgoviște – CSM Alexandria
  ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe – CS Rapid București
  Hoya KSE Târgu Secuiesc – CSM Târgu Mureș
  42 de echipe masculine sunt prezente la categoria Under 18, față de doar 8 feminine la același nivel, în sezonul 2023-2024.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bachet băieți … fix pix, handbalul a fost cândva. Cum care ? Băieți sau fete ? Și băieții și fetele ! Polo pe apă desfințată, volei uitat sub dărâmături , rugbi …hehe, a fost și asta cândva… Urmează baschet fete
   Ps. Suntem plini cu” dompofesori” Dar nu mai avem A N T R E N O R I

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.