miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sebastian a câștigat Cupa Campionilor Europeni iar acum vrea să facă performanță la Sântana!

  de Lucian Dănilă | 11 ianuarie 2018, 2:35 PM | Sport

  2

  În urmă cu 18 ani, arădeanul Sebastian Rus reușea o performanță deosebită împreună cu colegii săi de la Liberty Oradea: a câștigat Cupa Campionilor Europeni la judo. A fost unul dintre cei mai talentați sportivi arădeni în acest sport, iar acum vrea să facă performanță ca antrenor.

  De puțin timp, Sebastian Adrian Rus a preluat secția de judo a clubului Unirea Sântana. Pe lângă sportul ca mișcare, fostul campion european vrea să facă și performanță:

  „Putem merge spre performanță începând cu selecția. Dorim să promovăm judo-ul în școli, iar acum, ca prim obiectiv, dorim să aducem cât mai mulți copii la sală. Vom începe cu un cantonament în luna februarie la Băile Herculane, după care vor urma câteva turnee de pregătire pentru campionatele naționale. Ca obiectiv pentru acest an este și organizarea unei Cupe a Primăverii la Sântana în luna aprilie” (Sebastian Adrian Rus)

  Noul antrenor al secției de judo Unirea Sântana este mulțumit de faptul că beneficiază de sprijinul local, de ajutorul spnsorilor, iar acest lucru este un mare plus pentru activitatea unui club sportiv.

  Sebastian vrea să colaboreze și cu cluburile din Arad, „pentru că doar așa putem duce judo-ul din Arad la un nivel înalt”. Sebastian Rus este fratele lui Cristian Rus, pompierul care în vara trecută a înființat clubul CS Judo Arad la Sânnicolau Mic, club despre care am scris mai multe articole.

  Sebastian Rus – rezultate ca sportiv:

  • multiplu campion național și internațional
  • campion balcanic u 18
  • loc 3 la Campionatele Balcanice U 15
  • loc 3 la Festivalul Olimpic al Tineretului Lisabona 1997
  • loc 7 la „Youth Olimpic Games 1998” la Moscova
  • loc 3 la Cupa Mondială U 18 Gyor (Ungaria) 1999
  • Câștigător Cupa Campionilor Europeni 1999-2000 cu echipa de judo club Liberty Oradea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu vreau sa intru in polemica cu cineva dar la vremea când JC Liberty Oradea câștiga Cupa Campionilor Europeni d-îl Rus Sebastian avea 17 ani,vreo 55kg,titular la prima categorie -60kg era Uematsu,eventual Rus putea sa-i ducă coșul cu lucrurile personale la saltea,singurul sportiv roman in echipa era Lungu Alexandru,.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.