Se schimbă vârsta de obținere a permisului de conducere!

  de Special Arad | 9 februarie 2016, 2:04 PM | Naţional | Topic special

  0

  Tinerii vor putea obține permisul de conducere la 16 ani, precum modelul american sau al altor state din vestul Europei. Condițiile, însă, sunt altele.

  Pentru a obține permisul la vârsta de 16 ani trebuie urmați următorii pași:

  – Un test psihologic mult mai amplu și mai complex este una din condiții.

  – tinerii vor conduce mașini cu motoare de capacitate cilindrică de maxim 1.000 de centimetri cubi pentru a nu putea atinge viteze foarte mari.

  În primul an de conducere, aceștia vor circula doar în prezența unui alt șofer cu experiență de minimum 5 ani.

  Proiectul urmează să treacă prin comisiile de specialitate din Parlament și de votul deputaților și senatorilor pentru a ajunge să modifice legislația rutieră.

  SURSA: stirilerol.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.