miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Se schimbă Codul Rutier? Care ar putea fi noile limite de viteză

  de - | 16 septembrie 2016, 1:08 PM | Auto | Naţional

  0

  Un senator a propus un amendament pentru a fi introduse anumite modificări în Legea privind Codul Rutier.

  Modificarea din amendament se referă la viteza cu care șoferii pot circula pe drumurile naționale în interiorul localităților. Dacă amendamentul va fi acceptat și votat de către parlamentari, conform modificărilor viteza pe drumurile naționale în localitate va fi de 70 km/h în cazul autoturismelor, respectiv 60 km/h în cazul celorlalte categorii de autovehicule. Tot în amendament se specifică faptul că în zonele cu treceri de pietoni ar urma să existe anumite restricții de viteză.

  În modivarea actului legislativ, senatorul în cauză explică faptul că aceste modificări vor duce la creșterea fluidizării traficului pe drumurile aglomerate din țară și reducerea timpilor de condus pentru șoferi, reducând totodată și oboseala acestora.

  În acest moment, Codul Rutier specifică următoarele limite de viteză:

   limite-viteza

  Sursa: dcnews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.