Se ridică obligativitatea purtării măştii în avion şi aeroporturi

  de - | 13 mai 2022, 10:45 AM | Internaţional

  0

  De luni, masca de protecţie nu mai este obligatorie în avion sau aeroport, dar experţii îndeamnă la prudenţă, la menţinerea măsurilor de siguranţă sanitară şi la purtarea măştii FFP2 mai ales în spaţiile închise.

  Agenţia Europeană pentru Securitate Aeriană (AESA) şi Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) au anunţat, într-un comunicat, ridicarea – începând de luni – a măsurii purtării obligatorii a măştii anti-COVID în avioane şi aeroporturi în Uniunea Europeană (UE). Unii experţii nu împărtăşesc, însă, entuziasmul autorităţilor şi îndemnă la prudenţă.    Cele două instituţii fac acest anunţ într-o actualizare a măsurilor de siguranţă sanitară la călătoria cu avionul. În afară de renunţarea la măşti de protecţie, se relaxează măsurile cele mai dure, în vederea unei uşurări a „poverii” suportate de industria aeriană, însă se menţin măsuri „adecvate”, anunţă AESA şi ECDC.

  Citeste mai mult pe adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.