Se reia vaccinarea gratuită împotriva cancerului de col uterin

  de - | 10 ianuarie 2020, 11:36 AM | Naţional | Sănătate

  0

  Ministerul Sănătății a cumpărat 20.000 de doze de vaccin pentru imunizarea fetelor care au între 10 și 14 ani și ale căror părinți au depus cereri pentru această imunizare la medicii de familie între 2017 și 2018.

  Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a spus pentru Europa FM că vaccinarea este singura modalitate de prevenire a cancerului de col uterin la femei. Dar afectați sunt și bărbații.

  România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la mortalitatea provocată de cancerul de col uterin.

  Depistat într-o fază incipientă, el poate fi tratat.

  În România prima campanile de vaccinare împotriva HPV s-a desfășurat în urmă cu 10 ani, dar a fost un eșec din cauza unei proaste campanii de informare.

  Sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.