vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Se muncește intens la ultima porțiune a Autostrăzii Nădlac-Deva. Noi imagini au fost postate de Asociația Pro Infrastructura (Foto)

  de Special Arad | 13 iulie 2018, 10:31 AM | Știri Arad

  0

  Noi imagini de pe Autostrada Lugoj – Deva, lotul 4, unde lucrările se desfășoară în ritm susținut, au fost postate pe internet. Se muncește intens în zona cea mai grea pentru constructor – faimosul Deal al Liliecilor, de la Soimus.

  „În zona „dealului liliecilor” de la Soimus operațiunile de instalare a grinzilor pe viaductul vestic se apropie de final. Sunt progrese si la protectia taluzului: tehnologia aleasa este „invelirea” versantului in plase metalice fixate cu ancore forate la 8 metri adancime. De asemenea, devin vizibile zidurile de sprijin si fundatiile solutiei de consolidare cu pamant armat„, explica echipa de la Asociatia Pro Infrastructura.

  Cei care care monitorizează marile șantiere din România apreciază ca cel mai probabil acest segment va fi gata în vara lui 2019, dat fiind faptul ca lucrările din zona Soimus sunt cele mai dificile.

  Constructorul a ajuns la un grad de executie pe tot tronsonul de aproximativ 85%, însa aceste ultime 15 procente vor trece foarte greu pentru ca lucrarile pe ultimii kilometri dinspre Deva (dealul liliecilor, nodul si CIC Soimus) sunt foarte complexe si migaloase. Desigur, cei de la UMB mai au destul de munca si in alte puncte ale santierului”, au notat cei de la Pro Infrastructura.

   

  FOTO: peundemerg.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.