joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Se modernizează drumul Bata-Birchiș, inclusiv până la limita cu județul Timiș

  de Special Arad | 19 mai 2021, 6:05 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Consiliul Județean Arad continuă investițiile în modernizarea și reabilitarea drumurilor județene. Modernizarea drumul Bata-Birchiș-limită județ Timiș (spre Făget) se află în faza de întocmire a DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție), după care va urma proiectul tehnic și execuția. Valoarea estimativă a documentației este de 111.390 lei (132.554 lei, TVA inclus).

  „Continuăm să modernizăm drumurile de legătură cu alte județe. Acest drum va asigura un trafic rapid și sigur în zonă, va face legătura cu județul Timiș, înspre Făget și va facilita accesul rutier al întregii regiuni spre Autostrada Nădlac-Arad-Timișoara-Deva. Acest drum se încadrează în strategia de modernizare a drumurilor și de deschidere a județului nostru spre alte județe, pentru o circulație mai sigură și o mobilitate rutieră crescută”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Acest drum se adaugă altor legături ale județului nostru cu județul Timiș: Neudorf-Zăbrani-limită județ (finalizat), Zăbalț-limită județ (finalizat) și Lipova-Șiștarovăț-Cuvejdia (documentație).

  Consiliul Județean Arad a demarat în 2016 procesul de modernizare a aproximativ 450 km drumuri județene și, în perioadă 2020-2024 modernizarea a cel puțin alți 250 km. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean are ca țintă ca în următorii patru ani circa 60% din rețeaua de drumuri județene din Arad să fie modernizată. Fondurile europene reprezintă sursa principală a investițiilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.