Se lucrează în draci la vămi, dar evitați Nădlac! Poliția de Frontieră e la turație maximă

  de Mihai Todoca | 5 noiembrie 2019, 10:15 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  A fost și încă este nebunie la punctele de trecere a frontierei în și din țară, imaginile cu autoturisme și camioane care stau în coloană împânzind rețelele de socializare.  Unii utilizatori îndeamnă evitarea totală a trecerii pe teritoriul Ungariei pe la vama Nădlac și îi îndeamnă pe șoferi să treacă pe la Turnu, chiar dacă acolo vameșii unguri sunt puțin mai exigenți. Am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră și ne-a spus că demult nu s-au mai confruntat cu o asemenea situație, dar că se lucrează la turație maximă. Blocajul s-ar datora restricțiilor recente de pe teritoriul Ungariei care a dus la comasarea unui mare umăr de mașini, crescând astfel volumul de lucru, având în vedere că autoritățile maghiare verifică și dacă sunt camioane care au amenzi neplătite pe teritoriul Ungariei. Din nefericire, se pare că unele automarfare au ajuns să blocheze și celelalte benzi, forțându-i pe șoferii mașinilor mai mici să aștepte la fel de mult ca și ei.

  „La Vama Nădlac II se lucrează în draci! Lucrăm împreună cu partea maghiară și doar în ultimele 24 de ore au trecut peste 1700 de automarfare. Blocajul acesta care s-a creat a fost din cauza părții maghiare care nu au lucrat datorită sărbătorilor legale care se țin. La noi controlul e de două , trei minute per camion, dar pe partea ungurească ține mai mult deoarece fac verificări suplimentare fiecărui camion pentru a vedea dacă acestea au amenzi neplătite pe teritoriul Ungariei S-au luat măsuri, s-a suplimentat personalul, dar mai mult decât permite infrastructura punctului de trecere nu se poate.  Se lucrează, iar timpii de așteptare vor scădea. Ne-au contactat și șoferii că le expiră avizele, dar i-am liniștit pe toți că vor trece, deoarece este o situație de excepție și vor reuși să treacă chiar dacă le-au expirat avizele”.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.