joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Se ieftinește alcoolul, dar se scumpesc țigările…

  de - | 13 septembrie 2015, 10:28 AM | Naţional

  2

  Noul cod fiscal vine cu vesti bune, dar si cu vesti proaste pentru romani. Una dintre vestile bune este ca alcoolul se va ieftini cu pana la 20%. Acest lucru se datoreaza scaderii TVA si a accizei pe hectolitrul de alcool.

  Cele mai mari economii se vor face la achizitia bauturilor tari. Ieftinirea se va face de la 1 ianurie 2016, cand va intra in vigoare noul cod.

  Astfel, o sticlă de vodka care costă acum 76 lei va ajunge la 61 lei, iar o sticlă de coniac de 134 lei va costa mai puţin cu 24 lei. Totuşi, românii spun că nu vor consuma mai mult alcool de anul viitor.

  Insa fumatorii n-au motive de bucurie. Tigarile se vor scumpi cu 10 bani, pentru ca spre deosebire de acciza pe alcool, taxele pe tutun vor creste. Nu doar tigarile obisnuite se vor scumpi, ci si tutunul pentru narghilea sau cel folosit pentru tigarile electronice

  Sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. …doar vin alegerile. Rezolvi simplu: nu bei, nu fumezi și dacă ai bani și dacă nu. Te refugiezi în cânepă. Într-adevăr e mai scumpă și cu risc (din cauza dobitocilor care ”fac” pe legi – dar merită efortul). Ai mintea clară – ești co-participant ideatic între două lumi, nimic nu e greu sau imposibil iar urâțenia existenței printre mizeriile care învârt globul după bunul plac – dispar. (odată cu ei) Nimic nu e întâmplător în politica de scumpiri și ieftiniri.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.