sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Se fură din cartierul Funcționarilor ca în codru!”. Prădat de hoți de două ori, un arădean a identificat o persoană suspectă și acuză autoritățile că nu au luat măsurile necesare

  de Raluca Medeleanu | 23 noiembrie 2022, 3:25 PM | Știri Arad | Telefonul cititorului | Topic special

  6

  (Suspectul și dovada apelării la 112)

  F., un arădean care locuiește în cartierul Funcționarilor, a căzut de două ori pradă spargerii locuinței. A treia oară când a presimțit că o va păți însă, a surprins un bărbat suspect când „tatona terenul”, la miezul nopții, în 19 noiembrie. Când i s-a adresat, suspectul a luat-o la fugă, acesta l-a urmat și între timp a sunat la 112, dar dispecerul nu s-ar fi lăsat impresionat. Apoi, pe drum, a dat de un echipaj de jandarmi și le-a relatat întâmplarea, dar F. susține că nici aceștia nu au reacționat la solicitarea lui.

  „Se fură în cartierul Funcționarilor ca în codru! Mie personal mi-au întrat în casă de 2 ori și au furat, a 3-a oară l-am surprins și a fugit, am sunat la 112 și am dat semnalmente, direcția de deplasare și nu l-au prins. Partea cea mai gravă e că eu ziua lucrez și noaptea fac pândă să nu intre hoții. Sunt mai mulți vecini de pe strada Nicolae Ștefu și din cartierul Funcționarilor care au avut probleme cu hoții… În seara de 19.11.2022, ora 00:40, am surprins un individ care se uita la mai mulți vecini peste gard, avea mănuși și glugă. L-am observat că se uită peste gard și l-am întrebat ce caută și a fugit imediat. Am sunat la 112, am cerut un echipaj, iar dispecerul îmi spune «ce, nu are voie să se plimbe pe stradă?», iar eu i-am spus că are voie, dar nu cu glugă și mănuși, uitându-se peste garduri, noaptea la ora 00:40. Individul a fugit din cartierul Funcționarilor, până pe Calea Victoriei, la intrarea în Spitalul Județean. Între timp, apare un echipaj de jandarmi, le fac semn și le spun de persoana suspectă. Unul dintre jandarmi îmi spune și el că «ce, nu are voie să se plimbe?» și că îl cunoaște pe suspect și pentru ce să îl legitimeze, după care au plecat”, ne-a relatat F.

  Acesta ne-a spus că în momentul în care a apucat să-i facă o poză suspectului, acesta a început să râdă, spunându-i că „poți să faci ciorbă cu poza”, după care s-a urcat într-un taximetru și a plecat.

  F. ne-a declarat că este extrem de nemulțumit de conduita jandarmilor, de la care se aștepta să-l fi legitimat pe suspect, mai ales că în zonă au avut loc mai multe furturi, plus că el le-a cerut ajutorul. „Deci, la solicitarea unui cetățean ei au plecat neîndeplinindu-și atribuțiile de serviciu. Pentru aceasta, am să le depun și o plângere penală jandarmilor”, ne-a spus bărbatul.

  Organele legii au o altă variantă

  În legătură cu cele expuse de F. referitoare la apelul 112, Inspectoratul de Poliție Județean Arad susține pe de altă parte că s-au luat măsuri: „Dispecerul 112 a transmis patrulelor din teren semnalmentele persoanei în cauză, aceasta fiind interceptată și legitimată de o patrulă de jandarmi”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

  Și varianta Jandarmeriei Arad diferă. Răsunsul ne-a fost trimis după cum urmează: „În momentul în care cetățeanul s-a întâlnit cu patrula de jandarmi și a solicitat-o, patrula de jandarmi era directionată pentru identificarea unui autoturism. Din cauza faptului că la acel moment persoana în cauză nu se mai afla în zona respectivă, patrula de jandarmi i-a recomandat cetățeanului să apeleze 112, pentru a da semnalmentele persoanei în cauză pentru ca aceasta să fie căutată de patrulele din teren. În urma apelului 112, persoana în cauză a fost ulterior identificată și legitimată de o patrula de jandarmi”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. incredibil ce punct de vedere au avut autoritățile, poliția spune o variantă , jandarmeria altă variantă . Să înțeleg că pe hoțul din data de 16.11.2022 l-au legitimat și i-au dat drumul că nu înțeleg. Iar pe individul din data de 19.11.2022 cine la legitimat și unde că a plecat de acolo cu taxi . Să vă fie rușine cum vreți să induceți presa și cetățenii în eroare , vă primiți salariile degeaba , oricum lucrurile nu o să rămână așa 😤😤😤

   +18 voturi
   +1
   -1
  2. Las’ că diversele patrule de la Posturi de Poliție Locale și nu numai, vânează cetăteanul de rând (care n-are tupeul „să se-ncoarde” la ei, ca borfașii), ca să-l amendeze pt. tot felul „rahaturi” mai mult sau mai puțin imaginare, dar, în nici un caz importante sau periculoase pt comunitate ! 😡
   Iar când le spui civilzat că este un abuz sau rea-voință din partea lor (în loc să-i iei la pumni ca borfașii), ÎȚI RÅNJESC ÎN NAS SATISFĂCUȚI și-ți spun că „n-ai decât să-ți pierzi timpul și banii prin așa-zisa „Justiție” dacă nu ești de acord cu contravenția aplicată. 😠
   Mai puțin și-ți arătau degetul din mijloc că „ți-au tras-o” !
   ASTEA SUNT „ORGANELE DR ORDINE ȘI PAZĂ” ale României…😣
   PS: să mă scuze cele foarte puține excepții, care chiar își fac treaba onorabil, dar, din păcate, ” cu o floare nu se face Primăvară”…!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.