sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Se fac schimbări în traficul arădean! Unele străzi devin cu sens unic

  de Special Arad | 21 februarie 2022, 11:47 AM | Administraţie

  0

  Comunicat.

  În urma numeroaselor sesizări provenite de la cetățenii municipiului Arad privind aglomerarea  circulației rutiere pe anumite segmente de drum, necesitatea degajării traficului, precum și identificarea unor soluții privind locurile de parcare, Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală evaluează situația străzilor cu sens unic, urmând inițierea unui proiect care se va transmite spre analiză Comisiei de Sistematizare a Circulației. Anterior, opțiunile propuse pentru străzile cu circulație în sens unic vor fi discutate și cu reprezentanții comunităților respective.

  „Reiterăm faptul că problema parcărilor este în strânsă legătură cu sensurile de circulație, în special în zonele cu o densitate mai mare de autoturisme, deoarece pe arterele din aceste zone, în lipsa unui număr suficient de locuri de parcare, autovehiculele sunt imobilizate la marginea părților carosabile,  blocând astfel o bandă de circulație. Din această cauză, pe arterele colectoare sau de folosință locală, circulația nu se poate desfășura în ambele sensuri simultan, participanții la trafic fiind obligați să își acorde prioritate de deplasare unul altuia.

  Astfel de situații sunt întâlnite pe str. Abrud, tronsonul cuprins între str. Miorița și str. Pășunii, str. Prieteniei, str. Alba Iulia, str. Frăției din Zona 500-700, str. Constanța, str. Victor Hugo din cartierul Aurel Vlaicu, etc. De asemenea, au fost identificate străzi de deservire locală cu segmente de drum îngustate sau a căror dimensiune redusă nu permite amenajarea a două benzi de circulație, traficul fiind îngreunat. Astfel, conducătorii auto care se deplasează dintr-un sens trebuie să acorde prioritate de trecere celor care circulă din sens opus.

  Transformarea străzilor cu circulație în ambele sensuri în străzi cu circulație într-un singur sens, în mod circular, prin realizarea unui  „inel rutier” poate constitui o soluție locală mai apropiată de interesele comunității, atât din punct de vedere al confortului, cât și al siguranței traficului. Amplasarea pe fiecare stradă cu sens unic a unui indicator rutier „Drum cu sens unic”, iar în zona de ieșire, a indicatorului cu semnificația „Acces Interzis” ar fi dublată de un regim similar al circulației rutiere pe strada paralelă, dar în sens invers”, transmit reprezentanții Primăriei Arad.

  Implementarea unui astfel de proiect, în fiecare zonă, va presupune analiza influenței semafoarelor din proximitate și contorizarea volumului de trafic, astfel încât, soluția favorabilă comunității respective să îmbunătățească sau măcar să mențină parametri de trafic din cartierele limitrofe și, la nivelul întregului municipiu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.