miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Update Se caută un BMW negru în Arad! Șoferul a provocat un accident și a fugit: „Poliția m-a întrebat dacă vreau să dau mâine declarația că…”

  de Mihai Todoca | 19 septembrie 2022, 1:36 PM | Știri Arad | Topic special

  3

  Un arădean cere ajutorul internauților în depistarea unui autoturism marca BMW negru cu numere străine, care a provocat un accident și a fugit de la locul accidentului, după cum ne spune Cătălin.

  Coliziunea ar fi avut loc, alaltăieri în jurul orei 21:30, la ieșirea din localitatea Pecica spre Arad, înainte de urcarea pe autostrada A1. După cum ne explică și Cătălin, cel care se afla la volanul mașinii accidentate (VW Passat), șoferul BMW-ului a virat stânga fără a se asigura pentru a urca pe autostradă, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul VW. Doi dintre ocupanții din mașină au suferit răni ușoare în urma impactului (contuzii și un deget rupt), iar șoferul vinovat s-a oprit două minute, după care a urcat în mașină și a dispărut.

  Deci pe data de 17 septembrie veneam de la bunici din Pecica spre Arad. Era în jurul orei 9 jumătate și ploua afară. Eram înainte de intersecșie și un individ din direcția opusă a vrut să facă stânga să urce pe autostradă fără să se asigure. Îl văd pe individ cum semnalizează și își continuă drumul și reușesc să pun frână cât am putut de tare și ne-am ciocnit. Nu pot să îmi dau seama cum a fost poziționată mașina lui, dar după cum arată mașina mea și din ce țin minte a fost față în față, puțin pe colțul mașinii lui. Cred că s-a panicat și a tras dreapta să intre cu fața în mine și nu cu lateralul.

  După ciocnire mașina mea a rămas daună totală și cu airbagurile sărite, dar nu pot să-mi explic cum, dar mașina lui încă mergea. S-a dus așa încet frecându-se de mașina mea, apoi eu ies din mașină panicat și încep să fac semne și să zbier. El se ducea către autostradă și se oprește undeva pe dreapta, se dă cineva jos din mașină pentru o secundă și se uită la mine. Apoi urcă înapoi în mașină și o ia la sănătoasa. Am încercat să-i rețin numărul, dar era noapte și nu vedeam prea bine și tot ce am reținut e că avea numere străine, ceva UAZ sau UA7, posibil numere de Ucraina, un BMW negru, mai nou.

  Sun la 112 și comunic aceste date și după vreo 10-15 minute ajunge un polițist cu un jandarm să constate ce s-a întâmplat. Părinții mei care erau în mașină erau în stare de șoc și nu au realizat dacă sunt loviți sau nu. Când a venit salvarea, ai mei ziceau că nu au nimic și am insistat eu să îi verifice. Tatăl meu sângera pe gură și era amețit. De la smurd m-au apostrofat că „doar pentru atâta i-am chemat”? Fără să se uite în ce stare e mașina și să îi verifice pe ai mei.

  După ce i-au verificat, au insistat să îi ducă pe ai mei la spital, dar ei nu au vrut că sunt mai sperioși de felul lor și din cauza șocului nu simțeau durerile. Ziua următoare nu mai puteau de dureri, tatăl meu e lovit cel mai rău la mână și la picior, umblă mai greu și e umflat la față, iar pe mama o doare în piept.

  Eu, ca norocul, nu am pățit nimic, doar nasul puțin lovit de airbag. După ce a plecat salvarea de la fața locului și a venit un echipaj de tractare chemat de un om obișnuit de la fața locului, poliția m-a întrebat dacă vreau să dau mâine declarația că e noapte și vreme rea… Eu eram uimit. „Cum adică maine?!”, le-am zis că azi vreau, să știu că se va face ceva. M-a dus acel echipaj la secția de poliție, iar cei cu tractările au venit cu mașina mea distrusă după noi și cu părinții mei în spate.

  Am completat ceva declarație și mi-au făcut un test să vadă dacă sunt băut, apoi mi-au dat doar ceva autorizație de reparații . Mi s-a zis că o să mă sune într-o oră,  sau a doua zi dimineața să mă informeze dacă l-au prins pe făptaș sau nu, dar nici până acum nu am fost sunat.

  Zilele astea am să mă duc la medico legal și la poliție să depun o plângere cu ai mei.

  Un accident rutier cu victime, daună totală și făptașul fuge de la fața locului, iar poliția nu mă poate informa cu ce se întâmplă și ce măsuri se vor lua?!  ne-a spus Cătălin.

  Un singur nu putem înțelege din ceea ce ne spune Cătălin: Cum de nu a mai fost sunat de către polițiști, având în vedere că șoferul vinovat a fugit de la locul accidentului?

  UPDATE: Din fericire, mașina a fost fotografiată chiar de către un martor la accident, Ionuț, căruia îi mulțumim pentru simțul civic de care a dat dovadă.

  307257637 652828872875302 2393708681356092642 n

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Poliția face și zice orice numai să nu mai aibă de muncă. Refuză plângeri, bagatelizează accidente, orice numai să nu-și aglomereze lucrul. Astfel au timp de trafic cu țigări, transporturi, bișniță cu mașini, etc
   Oare chiar nu se sesizează nimeni despre incompetenta autorităților din Arad?

   +24 voturi
   +1
   -1
  2. rwcomand avocat si plangere penala pe numele politistor si a echipajului de la smurd!daca e real si cei de la smurd s au comportat asa ar trebui ca acel echipaj sa nu mai urce in viata lor pe o autospeciala smurd!daca nimeni nu mai face nimic nu se va schimba nimic dati in judecata pt ca ceilalti sa nu mai fie batjocoriti!

   +13 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.