Se caută dansatori pentru promovarea filmului „Irenne” – o poveste inspirată din viața arădenilor din cel de-al Doilea Război Mondial

  de Raluca Medeleanu | 11 iunie 2015, 2:09 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Un proiect de mare anvergură, cu o abordare inedită: realizarea un film artistic, cu o poveste fascinantă, după fapte reale, a cărei acțiune va fi plasată în Aradul celui de-al Doilea Război Mondial.

  Filmul „Irenne”, a cărui producător este Onoriu Felea, este pregătit pentru anul 2016. Pentru a putea însă atrage interes asupra realizării filmului, Asociația Culturală Pro Visio Arad, co-finanțată de către Centrul Municipal pentru Cultură Arad, împreună cu partenerii proiectului, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, Facultatea de Design din cadrul Universității Aurel Vlaicu Arad și Creative Industry Cultural Cluster Pecs, vor să organizeze un spectacol de promovare excepțional, de teatru-dans, bazat pe ideea filmului.

  Spectacolul, numit „Irenne – dance show”, va avea loc la Arad, în această toamnă, iar de organizarea lui au început deja să se ocupe Onoriu Felea (producător și scenarist), Cari Tibor (care va compune muzica) și Baczo Tunde (care va fi regizorul și coregraful spectacolului).

  Casting de dans la Arad

  Pentru a găsi cei mai potriviți dansatori pentru „Irenne – dance show”, cei trei organizatori doresc să facă la Arad un casting, în data de 18 și 19 iunie, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, care se va desfășura sub forma unui workshop coordonat de Baczo Tunde, în urma căruia se vor alege maxim 10 persoane. Castingul nu se adresează doar dansatorilor profesioniști, ci și celor amatori deopotrivă. Baczo Tunde spunea că este în căutarea oamenilor cu talent nativ și celor care au curajul să viseze, spectacolul bazându-se în primul rând de transmiterea unor emoții puternice publicului.

  Programul workshop-ului se va desfășura în cele două zile menționate mai sus, pe două intervale de timp: începând cu ora 11 și începând cu ora 16, iar cei care doresc să se înscrie în competiție pentru a câștiga locul de dansator în concurs, tot ce trebuie să facă este să își anunțe participarea pe adresa de mail [email protected], menționând numele, ziua (18 sau 19 iunie) și ora la care doresc să participe la workshop.

  Producătorul Onoriu Felea a ținut să specifice că este vorba de un casting care va avea o atmosferă extrem de prietenoasă, dansatorilor fiindu-le observată prestația din cadrul castingului, ei nefiind nevoiți să pregătească niciun fel de număr de dans dinainte. Trebuie să aibă talent și disponibilitatea de a se deplasa și în alte orașe, deoarece spectacolul va porni pe urmă într-un turneu național.

  Filmul Irenne

  În anul 2016 vor începe pregătirile pentru producerea filmului. Onoriu Felea a spus că are mari așteptări de la producerea acestui film și că intenționează să lucreze chiar cu actori străini. De exemplu, pentru rolul protagonistei își dorește aducerea unei actrițe franceze, pentru a crește verosimilitatea personajului. Acțiunea filmului, inspirată din fapte reale, îi are la bază pe Mihai, un tânăr și talentat ucenic cofetar din Arad – un oraș înfloritor în a cărei perioadă se dezvolta cea mai puternică breaslă a cofetarilor din România. Tânărul se îndrăgostește tocmai de Irenne, fiica maestrului său, de origine franceză, iar relația celor doi începe să evolueze în paralel cu crearea unei noi rețete de prăjitură. Intriga principală a filmului va fi marcată de plecarea lui Mihai pe front, în Cel de-al Doilea Război Mondial.

  Mai multe detalii referitoare la acțiunea filmului, vor putea fi descoperite la spectacolul „Irene – dance show” din toamnă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.