Se apropie Crăciunul! Cum alegem carnea proaspătă de la raft
Ignatul este sinonim cu sacrificarea porcului, un obicei care se ține în majoritatea gospodăriilor de la țară, acolo unde această tradiție rămâne vie pentru mulți români, și totodată un prilej de bucurie și de reuniune de familie care se ține pe 20 decembrie. Atunci, carnea de porc și toate mezelurile sunt pregătite pentru masa de Crăciun.
În schimb, cei de la oraș sunt nevoiți să cumpere carnea pentru Crăciun, fie din piață, carmangerii sau din supermarket-uri. Prețul unui kilogram de carne de porc a ajuns la 28-30 de lei la raft, iar carnea de porc viu costă 20-24 de lei kilogramul.
Cum alegem carnea proaspătă de la raft?
Alege de pe rafturile din supermarket-uri, carnea care este învelită bine și mai ales alegeți acele caserole cu carne care nu conțin lichid excesiv.
Cel mai indicat este să cumperi carne de porc de la carmangeriile care au contracte cu producătorii locali. Așa ești sigur că bucata de carne cumpărată n-a fost îndelung timp depozitată.
Dacă alegi să cumperi carnea de porc din supermarket-uri atunci trebuie să fii atent la culoare și să alegi caserolele în care carnea are o nuanță sănătoasă de roșu-roze.
De asemenea, carnea care este prea moale și observi că pe ea rămân urmele de degete fie a fost congelată și decongelată de mai multe ori, fie provine de la animale bolnave.
Comentariile portalului
Normal ar fi ca instanța să-i mărească pedeapsa cel puțin cu încă 10 ani!
vine poli din urma ;ne intalnim in b
Parerea mea este ca Buleu Adrian a mintit cand a spus ca ar fi aruncat cadavru in Mures. Afirmatia este una gratuita,menita sa readuca in atentia opiniei publice fapta (...)