miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Se anunță ploi torențiale și grindină în următoarele zile

  de - | 2 mai 2022, 8:56 AM | Naţional

  0

  Deşi temperaturile cresc uşor la începutul săptămânii, nu scăpăm de ploi. Meteorologii anunţă că instabilitatea atmosferică va cuprinde treptat tot mai multe regiuni. Se aşteaptă furtuni puternice şi căderi de grindină.

  Luni, 2 mai, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în ţară, vremea se va menţine în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi de scurtă durată, după-amiaza şi seara în zonele de munte şi în nord-vestul teritoriului, iar noaptea în extremitatea de sud-vest şi de sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului unde se vor atinge viteze de 50-60 km/h, iar temporar şi pe arii restrânse şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în nordul Moldovei.

  Temperaturile maxime se vor încadra între 14-15 grade Celsius pe litoral şi 23 de grade Celsius în Câmpia de Vest, iar cele minime între 1- 11 grade Celsius. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă.

  Marţi, 3 mai, cerul va fi temporar noros şi se vor semnala ploi de scurtă durată, local în zonele de munte şi pe arii restrânse în rest, cel mai probabil în nord-vest, iar pe parcursul zilei şi în extremitatea de sud şi de sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat.

  Dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

  Temperatura maximă mai scăzută faţă de ziua precedentă va fi de 17-19 grade Celsius, iar cea minimă de 7-9 grade Celsius.

  Miercuri, 4 mai, deşi temperaturile cresc în majoritatea regiunilor, gradul de instabilitate va fi în creştere. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza şi seara, când local în nord-vest, nord şi centru, precum şi în zonele de munte şi izolat în rest vor fi averse, însoţite de descărcări electrice.

  Vor fi condiţii pentru cantităţi de apă însemnate şi căderi de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16-25 de grade Celsius, iar cele minime între 3- 12 grade Celsius.

  Sursa: adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.