luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Scurtmetrajele realizate de arădeni în parteneriat cu CitiZenit, pe marele ecran!

  de Tomck@t | 13 martie 2018, 12:34 PM | Cultură

  0

  Comedie, dramă, ficțiune, documentar sau întrepătrunderea genurilor au fost toate experimentate de cineaștii arădeni la primele două ediții ale Atelierului de Film, organizat de Asociația CitiZenit. Acum, scurtmetrajele realizate de regizorii și producătorii arădeni vor fi văzute pe marele ecran, la Cinema Arta!

  Miercuri, 14 martie, la Cinema Arta, publicul arădean va putea viziona cinci dintre scurtmetrajele filmate și produse în Arad, iar după proiecţie, cineaștii arădeni vor sta de vorbă cu cei prezenți despre Şcoala de Film şi Timotion, respectiv proiectele lor. Intrarea va fi liberă.

  Scurtmetrajele produse până în prezent de CitiZenit au fost selectate la festivaluri de film din ţară şi străinătate, precum Premiile Gopo, TIFF, Ceau Cinema!, ANONIMUL, Urban Eye Film Festival și FRONTDOC International Film Festival (Italia).

  Vor fi difuzate mâine seară, la Cinema Arta, următoarele producții:

  LIBELULA
  de: Mimi Sălăjan & Adelina Bulibaşa
  text & voce: Ioan Peter
  durata: 15 minute

  PROIECŢIONISTUL
  de: Norbert Fodor
  cu: Alex Mărgineanu
  durata: 29 minute

  VEGHE
  de: Titus Muntean
  durata: 10 minute

  WHITE IS THE NEW WHITE
  de: Mihnea Rareş Hanţiu
  muzica: Danaga
  durata: 25 minute

  SUBSTANTIV COMUN, GENUL FEMININ
  de: Marius M. Bogdan
  cu: Ioana Manciu, Mihai Dobrovolschi
  durata: 21 minute

  ————
  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultur[ Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.