miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Scumpa noastră fântână muzicală de la Podgoria nu mai „dansează” în această vară?! Bezna, ceasurile sau țânțarii, alte „bile negre” pentru administrația municipiului

  de Dan Lazăr | 7 iunie 2022, 8:38 AM | Știri Arad | Strada | Topic special

  3

  Fântâna muzicală pentru care s-au cheltuit milioane de lei, inaugurată în iunie 2012 pe lacul de la „Pădurice”, nu mai face deliciul arădenilor, chiar dacă primăvara a trecut, iar vara și-a intrat în drepturi.

  Ansamblul fântânii muzicale plutitoare, care nici măcar nu se mai regăsește pe lacul de la Podgoria, a fost format dintr-un jet de apă central, cu înălțimea maximă de 30 metri, 6 duze dinamice multidirecţionale, cu jet laminar de 13 metri înălţime maximă, şi de un aliniament de 15 duze, cu înălțime variabilă de până la 10 metri. Dispărut este și al doilea ansamblu, format dintr-un un grup de 7 fântâni plutitoare de sine stătătoare, cu un singur jet de maxim 16,5 m, toate cu înălțime variabilă și iluminate de reflectoare LED cu lumină albă.

  Fântâna arteziană muzicală a fost realizată în cadrul unui proiect privind modernizarea parcului „Pădurice”, finanțat din fonduri europene. Valoarea proiectul a fost de peste 9,3 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, a fost de 7,3 milioane lei.

  Așteptăm reacția autorităților, care ar mai putea răspunde și la alte întrebări pertinente ale arădenilor, de genul: „De ce este lăsat Aradul, în fiecare seară, pentru minute bune, în beznă? Lucru care nu se întâmplă nici măcar în mediul rural”, „De ce mai niciun ceas public nu funcționează, inclusiv cel de la Pădurice – Lucerne, cu preț de 9.500 de euro – sau cel din turnul Palatului Administrativ?” sau „De ce nu poți să stai seara pe o bancă din orice cartier arădean din pricina țânțarilor? Cum se face că mai mereu «cădem» între două dezinsecții?”…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dar treaba e asa de clara si simplă:
   – a câștigat firma care trebuia, si a încasat „un purcoi de bani”, pe un „rahat pe băț” (scuzati limbajul neacademic, dar altul mai potrivit n-am găsit) …? A câștigat!
   – a încasat primarul si oamenii lui, „parandărătul” pt lucrarea „de toata praștia” (încă de la început Fântâna dădea rateuri serioase de funcționare, DAR NIMENI DIN PRIMĂRIE NU LE SESIZA!!!) a firmei „de casă”…? Normal că si l-au încasat!

   Atunci, toată lumea e mulțumită… (mai puțin fraierii de arădeni…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.