„Scufiţa Roşie” din zilele noastre trăiește în Siberia, doar că povestea ei nu e de povestit la copii. Bunica ei a murit de infarct, iar mama ei riscă închisoarea…

  de - | 15 martie 2017, 7:54 PM | Internaţional

  0

  O fetiță din Siberia a avut o aventură similară cu cea din basmul „Scufiţa Roşie”, însă povestea ei nu e chiar roșie roz.

  Saglana Salciak, o fetiţă de doar 4 anişori din Siberia a traversat, prin întuneric, o pădure plină cu lupi pentru a-şi salva bunica, aflată pe patul de moarte. Fetiţa a devenit o eroină în regiunea Tere-Holiskovo din apropierea Mongoliei, obişnuit cu o viaţă lentă şi liniştită, dar şi în Rusia. În schimb, mama ei, care a lăsat-o singură, riscă să ajungă după gratii pentru că a pus un minor în pericol, scrie adevarul.ro.

  Saglana Salciak locuia cu bunicii săi la o fermă izolată într-o pădure de conifere din kojuun-ul (unitate administrativă apropiată raionului specifică Republicii Tuva) Tere-Holiskovo, la graniţa cu Mongolia. Într-o noapte de la începutul lunii trecute, fetiţa a găsit-o pe bunica sa, în vârstă de 60 de ani, nemişcată. Atunci, bunicul său i-a spus să se ducă şi să caute ajutor. Fiind orb, el nu a văzut că afară era întuneric beznă. Totuşi, micuţa s-a îmbrăcat, a pus o cutie de chibrituri în buzunar, şi-a luat inima în dinţi şi a plecat spre cea mai apropiată fermă, situată la opt kilometri distanţă. Curajul ei a stârnit deopotrivă admiraţie şi stupoare, mai ales că a parcurs cei opt kilometri la minus 30 de grade Celsius şi sub urletul lupilor, care atacau frecvent animalele bunicilor săi.

  Epuizată, Saglana a ratat ferma vecină, însă a fost găsită de un localnic. O ambulanţă s-a deplasat la ferma bunicilor Scufiţei Roşii din Tuva, dar bătrâna era deja moartă din cauza unui infarct.

  Intervievată de cotidianul rus „Komsomolskaia Pravda“ despre călătoria sa neobişnuită pentru un copil de patru anişori, Saglana a spus că nu a făcut alteva decât să „meargă tot înainte“. Ea a mai spus că nu i-a fost frig, ci foame.

  Micuţa a fost internată într-un spital, apoi plasată într-un centru social, unde urmează să sărbătorească a cincea zi de naştere.

  În schimb, mama ei, aflată acum într-o altă regiune a Rusiei, riscă să ajungă după gratii. Comitetul de anchetă al Republicii Tuva s-a autosesizat în acest caz şi a deschis o anchetă pentru lăsarea unui minor în pericol. „Ea ştia că bunicii erau incapabili să asigure siguranţa copilului“, se poate citi în comunicatul care anunţă deschiderea acestei anchete. Femeia riscă până la un an de închisoare.

  Sursa: Adevărul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.