luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Scrisoare deschisă bețivului adevărat din Traian Băsescu

  de Lucian Valeriu | 18 decembrie 2014, 11:00 AM | Gonzo | Recomandările editorilor

  2

  Domnule președinte… nea Traiane… sau cum să-ți spun?… sunt eu, ăla… nu cred că mai ții minte… ceea ce e mai mult decât scuzabil… io-s ăla cu care ați băut odată o dată, prin 2002, dacă scobesc bine, dintr-o sticlă de Chivas, în curtea interioară a Casei de protocol de pe Horia 6… acolo unde și lui Ceaușescu îi plăcea… am fumat și-am băut și-am râs împreună cu și despre popa de la Conop… zis și Părintele portocaliu… pe ăla sigur îl țineți minte… Ministrul transporturilor erați atunci… nu dădeați doi bani pe autostrăzi iar Țiți o venit să golească Joyce-ul că „hai, bă, să bem cu Băsescu  vizavi de Trei trepte, la casa lui Naimon (taci și nu mă corecta!:), că măcar bem gratis și nici nu trăbă să scriem! Mă tăt sună Tifi în draci, că se simte ăla singur!” – cum dreaq să nu te duci?…
  No, io-s ăla… și așa, ca de la bețiv la bețiv și ca de la scorpion bătrân la scorpion și mai bătrân ți-o zic… cu duhurile lui Humphrey Bogart și Baudelaire și Churchill și  care mai sunt zeii tăi deasupra capului… îți zic ce-aș face io în locul tău la ultima beție de la Cotroceni… respectiv în noaptea aia… știi tu… când totul… dar absolut totul este permis – pentru că mai ai o zi până pleci de pe tronul lui Dumnezeu… dar până luni, tu ești Dumnezeu: I-AȘ GRAȚIA PE TOȚI!

  Ei bine, știu sigur că nici nu-ți trece prin cap să nu faci un megachef de despărțire de Palat… fie el și unu mai underground… prin ceva pivnițe din subsolul pe care sper că-l cunoști binișor… cu atât mai bine: ia toate dosarele tari cu condamnați definitiv importanți… mai cu seamă pe cele în care ai și tu o contribuție mică, mare sau uriașă, cheamă-ți mâna de prieteni cea mai bună la semnat, scanat și pus pe net… rupe-te-n freză cu ceva bun și fă ceva bun: grațiază-i pe toți!

  Da pe toți, marinare!… De la Vântu la Tender, de la Bercea Mondial la Gică Popescu…
  De ce? Uite… numai „pentru că am fost beat!” – te scoți. „Onorată Instanță – eram sub influența băuturilor alcoolice și nu mai țin minte ce am făcut. Era ultimul meu chef în calitate de gazdă la Cotroceni… am depășit măsura și, iată… i-am grațiat pe toți!” Și râzi. Și așa, te scoți la orice instanță – de la Haga la Rădăuți. Și la Moscova te scoți cu asta.

  Gata… ai gătat călătoria… ai ajuns înapoi, ca un Ulise de anii 2000 d.Hr., după ce ai explorat toate bălțile și toate țevile, toate tarele, toate minele, toate băile și bucătăriile și ai invadat toate sufrageriile și mințile patriei și chiar peste hotare…  toate parchetele și toate curțile mai cu seamă… curțile preoțești, civile și militare le-ai explorat și exploatat… așa cum ai știu tu, printre beții și revelații, cu inteligența-ți nativă incontestabilă, mai bine… toate structurile și toate măgăriile le știi… pe multe le-ai făcut și pe câteva fac pariu că ți le asumi bucuros… deși n-am băut suficient de mult cu tine încât să-ți știu limitele dintre sinceritate, hazard și lăudăroșenie.
  I-ai rupt în freză pe Becali, Voiculescu, Hrebe, Năstase nu mai vorbesc… L-ai rupt acuma și pe ăsta micu… i-ai scos obrăzniciile din cap.
  Acuma grațiază-i! – te sfătuiesc io, pe gratis… ca de la bețiv la bețiv care odată o dată au băut împreună. O să te țină minte lumea drept cel mai de gașcă domnitor de la Cuza încoace.

  Fii BĂSESCU GRAȚIATORUL! – măcar în ultima zi a mandatului tău! 🙂

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cel mai fain președinte care a ținut sub ocupație cotroceniul timp de un deceniu. Păcat că pe bricul lui au viermuit doar pirați de mâna 3. Echipajul politic 2004-2014 a fost pus pe jăpcării uriașe, mai mult decât estima Traian că s-ar putea hoțomăni rumănia. Păi el era la timonă și nemernicii dădeau în cap populației de pe vas. P/ormă, clasic – după ce și-au asigurat furăciunile estimabile puse pe nume de mătuși, coțofene și străbuni uitați pe pietre din cimitire dispărute – normal că s-au încordat la căpitanul vasului – să-l dea jos, adicătelea. Romul tare și de calitate, viața aspră pe valuri furtunoase au călit traianul, așa că micul po(to)nta nu s-a deslușit prea mult de prostănăceala predecesorului său, geoană. S-a agitat mult ca un spor de ciupercă pitică în căutare de alte sporuri dar briza puternică venită dinspre marea traiană l-a zdrobit de țărm. Istoria puțin îndepărtată a viitorului va caracteriza obiectiv acest deceniu portocaliu cu al său președinte. Băsescu are meritul de a fi rezistat tuturor seismelor pornite împotriva sa. Asta demonstrează nu numai calitatea sa de bun luptător ci în special execrabila pregătire moral-politică a adversarilor. Funerar vorbind, România a pierdut 25 de ani după revoluție, așa cum a pierdut 50 de ani în comunism.
   În fond Băsescu și-a păstrat strategia de rezistență până la capăt, rezistând fără efort asediului pontic în ultimii doi ani. A băut, a dansat, s-a distrat și și-a asigurat traiul pt toată viitorimea familiei. Nu a ieșit șifonat. Normal că ține un chef monstru/sacru și chiar are de ce. A câștigat tot. Chiar și simpatia multor români. Chiar și a istoriei. App de ”grațiere”: NU. Niciodată un scorpion de talia lui băsescu nu-și grațiază adversarii deveniți victime. Odată pt ca aceștia să rețină pe viață cine a învins și a doua – gestul nu se face din respect pentru truda și munca depuse în luptă. A fost o luptă grea și urâtă, stropită din plin cu jamăici pt dregerea rănirilor interioare. Scorpionul își consideră pe deplin victoria numai când adversarul e la pământ, fără suflare și replică. Nu mai e nevoie de grațierea lui ci de cea divină.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.