Școlile românești au toaletele în fundul curții, dar măcar am aflat ce gust și ce miros are Calea Lactee

  de - | 8 decembrie 2020, 10:27 AM | Știință

  0

  Întregul Univers este o mare necunoscută pentru cei mai mulţi dintre noi şi, atunci când aflăm noi informaţii despre el, nici măcar nu ştim cât sunt de veridice. Mai ales când este vorba despre nişte date atât de subiective pentru noi, pământenii, despre galaxia noastră cum ar fi gustul şi mirosul Căii Lactee.

  Chiar aşa, Calea Lactee are miros şi gust? Nu ne-am fi gândit niciodată la aşa ceva şi, oricum, cum am putea proba acest lucru? Ei bine, nu aveam altceva de făcut decât să-i credem pe oamenii de ştiinţă care studiază îndeaproape Universul nostru şi au ajuns la nişte concluzii care ne lasă pe toţi… cu gura deschisă.

  În ultimii ani, oamenii de ştiinţă şi astronomii au studiat acest nor de parf pentru a identifica dacă există amino acizi în componenţa sa. Dacă s-ar putea deja demonstra acest lucru, ar fi o descoperire fenomenală, care ar creşte şansele de-a exista viaţă pe alte planete tocmai datorită acestor molecule care ar fi „plantate” pe suprafaţa altor lumi.

  Oamenii de ştiinţă din Spania şi-au folosit telescopul IRAM pentru a studia norul de gaz din centrul Căii Lactee şi descoperirile lor au luat lumea întreagă prin surprindere. După ce au analizat informaţiile captate de echipamentul lor performant, oamenii de ştiinţă au detectat o substanţă denumită format de etil. Iar această substanţă are o proprietate aparte…

  Formatul de etil este nimic altceva decât acel compus chimic care dă zmeurii acel gust distinctiv pe care-l are. De asemenea, tot această substanţă este responsabilă cu mirosul impregnant pe care îl are romul. Cu alte cuvinte, interiorul Căii Lactee are gust de zmeură şi miros de rom!

  Mai multe AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.