joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  SCJU Arad, un pas înainte către digitalizare: Programări online, dosar medical online, chestionare și alte servicii puse la dispoziția pacienților

  de Mihai Todoca | 19 ianuarie 2022, 3:49 PM | Administraţie | Topic special

  3

  Spitalul Județean Arad, după o muncă asiduuă care a durat aproximativ șase luni, a ajuns la o transformae pe care mulți o așteptau: digitalizarea!

  Pe scurt, de acum, pe site-ul www.scjarad.ro, cetățenii se pot programa direct la medicul de care au nevoie și să-și vizualizeze istoricul medical cât și documentele medicale rezultate în urma analizelor sau investigațiilor efectuate în spital.

  Foarte important – Crearea contului

  Cetățenii care doresc să-și creeze un cont trebuie să țină cont de un aspect: dacă au fost la spital în perioada aprilie 2021 și până în prezent pentru diferite investigații medicale. Aceștia nu îl vor putea activa de acasă, însă pot solicita  la prima vizită la spital, deschiderea unui cont on-line (Bineînțeles, NU trebuie să ajungă neapărat pentru efectuarea unei investigații). Acest impediment se datorează legii GDPR aflate în vigoare.

  Totodată, programarea la cabinete nu este condiționată de crearea unui cont, programarea completată va fi direcționată către Biroul de Prgramări.

  sv

  Deși site-ul este publicat, acesta va suferi mici modificări, având în vedere că este la început de drum și momentan  luna aceasta, cetățenii care își vor crea un  cont se vor putea programa on-line doar la trei cabinete (Ortopedie, Neurologie și pentru Chirurgie și Ortopedie Infantilă). Cu toate acestea, programările la alte cabinete dorite decât cele menționate anterior, se pot face acestea fiind direcționate către Birul de Programări.

  Ceea ce nu poate face site-ul este să prezinte istoricul medical retroactiv al fiecăruia,mai devreme de aprilie 2021.

  dd

   

  Managerul interimar al SCJU Florina Ionescu, explică:

  „Am publicat astăzi o nouă pagină de internet a spitalului – www.scjarad.ro, bogată în informații de interes public, mai prietenoasă și mai accesibilă. Bucuria noastră constă în faptul că în această pagină am reușit să implementăm o aplicație on-line care oferă posibilitatea persoanelor interesate să-și deschidă un cont unde vor avea acces la o platformă de programare on-line și la vizualizarea informațiilor și documentelor medicale, rezultate în urma efectuării unor analize sau investigații la spital. Deoarece legislația în vigoare impune anumite condiții la deschiderea contului, persoanele care au fost la spital în perioada aprilie 2021 și până în prezent pentru diferite investigații medicale, nu îl pot activa de acasă, ci trebuie să solicite, la prima vizită la spital, deschiderea unui cont on-line. Pentru a veni în sprijinul acestor persoane și pentru cele care nu doresc să își deschidă cont, dar care necesită o programare în cabinetele de specialitate din ambulatoriu, site-ul spitalului oferă și posibilitatea completării unei solicitări de programare care va fi direcționată către Biroul de Programări. Colegii noștri vor contacta, în cel mai scurt timp, persoana care a solicitat programarea pentru confirmare sau pentru a stabili, împreună, data prezentării la medic. Cred că această aplicație vine în sprijinul pacienților, care nu vor mai fi nevoiți să vină la spital pentru o programare, ci vor avea acces direct de acasă sau de la birou”.

   

  Pentru a fi cât mai aproape de pacienți și de a avea un feedback din partea acestora în timp real, pe site-ul spitalului, pacienții au trei opțiuni în care pot evalua modul în care fost îngrijiți fiind disponibile:

  Evaluarea satisfacției pacienților / aparținătorilor prin completarea unor chestionare (secții, ambulatoriu, laboratorul de analize medicale, aboratorul de radiologie și imagistică medicală, dializă, UPU)
  -Feedback pacient
  -Sugestii și reclamații

  Simina Roz, purtătoare de cuvânt în cadrul SCJU Arad:

  „Cetățenii care doresc să își deschidă cont însă au fost la spital din aprilie 2021 și până în prezent îl vor putea deschide doar după prima vizită la spital – când vor solicita informațiile necesare la Biroul de Programări, situat la intrarea în Ambulatoriul SCJU Arad din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4.
  Aceste informații se regăsesc și pe pagina de internet a spitalului www.scjarad.ro și facem apel la dumneavoastră să nu încercați să vă deschideți singuri cont dacă sunteți înregistrați la spital cu analize sau alte investigații medicale din aprilie 2021 și până în prezent. În cazul în care veți încerca să generați contul, acesta se va bloca. Vă sfătuim să solicitați datele necesare pentru accesare, direct de la colegii noștri din Ambulatoriul SCJU Arad”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.