Schimbări la Bacalaureat și Evaluarea Națională

  de - | 31 octombrie 2018, 1:00 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Libertatea.ro)

  Ponderea itemilor obiectivi va creşte cu 40% la examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, anunţă secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, precizând că astfel va fi redusă doza de subiectivism din test. Joi vor fi afişate modelele noi de subiecte.

  “În urma mai multor analize pe care le-am făcut vara, pentru a încerca să eliminăm pe cât posibil diferenţele între evaluare iniţială şi cea de la contestaţii, am propus să se crească ponderea itemilor de tip obiectiv în structura subiectelor. Nu se schimbă subiectele, nu se schimbă programul. Astfel de subiecte există. Doar am dorit să creştem ponderea acestui tip de itemi tocmai pentru a evita diferenţele de evaluare şi subiectivismul în evaluarea lucrărilor”, a spus, miercuri, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru.

  Lixandru susţine că itemii obiectivi pot fi întrebări cu variante de răspuns multiple, o întrebare cu alegere duală, sau întrebare cu răspuns Adevărat sau Fals.

  Citește mai multe pe: Mediafax.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.