duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Schema HoReCa are alocat 1 miliard de lei în proiectul de buget, sub nivelul inițial

  de - | 13 februarie 2021, 8:54 PM | Business | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: facebook.com/horaromania)

  Schema de finanțare pentru compensarea pagubelor suferite de firmele HoReCa în pandemia COVID-19 are alocat 1 miliard de lei din fonduri de la bugetul de stat în proiectul de buget pentru Ministerul Economiei, pe anul 2021, în condițiile în care inițial Guvernul prevăzuse 500 de milioane de euro, adică aproape 2,5 miliarde de lei, pentru aceste ajutoare. Între timp, patronii de restaurante se pregătesc de proteste.

  Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a explicat pe Facebook alocările din schița de buget:

  „Ministerul economiei are un buget de 6,6 miliarde de lei. 92% din el merge pe 3 scheme de ajutor de stat.

  1. Cea mai mare schemă este cea pentru IMM-uri în context CoVid, adică cele 3 măsuri (microgranturi, capital de lucru și investiții). Acolo au fost alocați 4.5 miliarde de lei. Din fericire această schemă este suportată 85% din fonduri europene. Doar 15% provine din bani din bugetul de stat, adică din banii contribuabililor.

  2. A doua cea mai mare cheltuială a ministerului este schema pentru Horeca. Pentru această industrie a fost alocat 1 miliard de lei. De data aceasta banii sunt 100% din bugetul de stat, fără fonduri europene.

  Citește continuarea pe startupcafe.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.