joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Scene tulburătoare pe drumul Arad – Oradea! Intervenția Adrianei, poate, a fost capitală…

  de Lucian Dănilă | 22 iulie 2018, 8:13 PM | Știri Arad | Topic special

  8

  O după amiază însorită de sâmbătă, o zi perfectă pentru a ieși la iarbă verde, pentru a merge la un ștrand sau pentru a profita de libertatea weekendului. „Domnul Nagy” – pentru că așa știm că îl cheamă – circula pe mopedul său între localitățile Chișineu Criș și Zerind.

  În spatele său era Adriana Inoan, profesoara de educație fizică și fostă mare handbalistă a Aradului, dar și una dintre cele mai talentate din România în anii 90. Ea mergea spre Cluj, își ducea acasă nepoții. În fața ei era, pe moped, „domnul Nagy”. „Era destul de mare distanța dintre noi și l-am văzut cum cade”, spunea Adriana la telefon.

  Într-adevăr, conducătorul mopedului a căzut pe drumul care leagă Aradul de Oradea, cam la trei kilometri distanță de Chișineu Criș, în sensul de drum spre județul Bihor. Adriana a frânat, a lăsat mașina în drum și a alergat să-i acorde primul ajutor. În urmă cu câțiva ani, fratele Adrianei și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă. Acum, Adriana încerca să-i salveze viața unui alt om care a căzut de pe două roți…

  Din sens contrar a venit un TIR. Șoferul acestuia a oprit și el și a sărit să-i acorde primul ajutorul „domnului Nagy”. Victima accidentului era în stare de șoc anafilactic. Șoferul atotrenului a sunat la numărul de urgență 112 și în câteva minute la fața locului a ajuns o salvare de la Chișineu Criș. Drumul era blocat și pe o parte și pe cealaltă.

  „Am plecat și nu știu care este starea victimei. Cred că a suferit un infarct și a căzut. Așa părea”, ne-a povestit Adriana. „Din ce mi-am dat seama, cred că îl chema Nagy…”, a continuat ea, de aici și numele personajului din povestirea noastră: „domnul Nagy”. Intervenția ei s-ar putea să fi fost capitală.

  Domnul Nagy a scăpat cu viață. Nu a suferit un stop cardiorespirator ci l-a mușcat o albină. Era cunoscut ca alergic la mușcătura insectelor. A fost preluat de ambulanță și dus la spital, iar starea omunui în vârstă de 62 de ani este acum stabilă. A suferit câteva contuzii.

  Gestul Adrianei nu este unul ieșit din comun, dar poate prea puțini dintre noi l-am fi făcut sau am fi știut să acordăm primul ajutor victimei. Probabil acel om trăiește acum și datorită ajutorului primit de la fosta handbalistă, doamna profesoară Adriana Inoan.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sincere felicitări pentru devotamentul, promptitudinea , omenia, bunul simt de care a dat dovadă aceasta femeie, pentru salvarea unei vieți omenești. De așa femei curajoase (nu numai ) are nevoie socitatea noastra de a apleca, ajuta, din suflet, care cad victime fără voia lor, dar și celor agreste.Felicitări. !!!

   +59 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.