marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Scene incendiare la Opera din Timișoara. Pompierii au pus doar paie pe foc…

  de Special Arad | 31 martie 2015, 10:10 AM | Naţional | Video

  0

  Centrul Timişoarei a fost cuprins de flăcări. Incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit produs sub scena Teatrului Naţional din Timişoara, iar echipajele de pompieri au pornit de urgenţă la faţa locului. Acesta este scenariul pus la punct de ISU pentru un exerciţiu care are loc chiar în aceste momente în faţa Operei.

  „Este vorba despre un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, care are ca scop lichidarea unui incendiu produs sub scena teatrului. Se are în vedere evacuarea persoanelor cu forţe şi mijloace specifice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Bogdan Mutu. La exerciţiu participă 52 de subofiţeri, nouă ofiţeri, cinci autospeciale cu apă şi spumă, trei ambulanţe şi autospecială de intervenţie şi comandă. În fața Operei din Timișoara au ajuns, alături de pompieri, polițiștii, jandarmii, dar și echipajele SALVO și SMURD pentru a participa la un exercițiu care a avut ca scop testarea timpilor de reacție și modul în care echipajele intervin în cazul unui astfel de eveniment. Exercițiul s-a desfășurat în fața mai multor timișoreni care se aflau în zonă și care s-au oprit pentru a vedea cum acționează forțele de intervenție.

  „E foarte interesant. Nu am mai avut ocazia să văd o astfel de acțiune, dar Doamne ferește să se întâmple”, a declarat Adina, o tânără, pentru PressAlert.

  Foto: opiniatimisoarei.roPressAlert

  Video: Gazeta din Vest

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.