miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Scandalul „ucrainean” din handbal afectează și HC Beldiman Arad!

  de Dan Lazăr | 23 octombrie 2019, 4:54 PM | Sport

  0

  Handbalul românesc este în fierbere, după ce federația română a suspendat provizoriu 24 de sportivi, în urma unei sesizări făcute de Federația din Ucraina către Federația Europeană de Handbal. Pe lista suspendaților se regăsesc și trei dintre componenții divizionarei secunde HC Beldiman Arad. Este vorba de Yashan Oleksandr, Vasiyl Hryin și Papushak Nazar, care nu au mai putut fi folosiți de clubul arădean în competițile de juniori I și seniori.
  „Proiectul nostru de juniori I este pus în pericol de această situație neprevăzută. Noi am făcut aceste transferuri pentru a ne califica la turneul final”, ne-a declarat George Beldiman, antrenorul HC Beldiman Arad. „La nivelul seniorilor, dacă la Oradea nu puteam emite pretenții, în meciul din weekend de la Arad cu CSU Tg. Jiu, scor 18-23, cred că dacă aveam acești jucători de bază am fi câștigat. Rezolvarea situației, propusă de FRH, este obținerea certificatelor internaționale de transfer, pe care le-am solicitat forului european de la Viena”, a mai completat Beldiman.
  Curtea de Handbal a EHF a amendat FR de Handbal cu 2.250 de euro, într-un caz în care ar fi vorba despre o infracțiune legată de transferuri între federații. Clubul Marta Baia Mare a adus în ultimii ani mai mulți juniori de peste Tisa, copii cu origini în România, dar fără carte de identitate sau pașaport românesc. Toți au fost înregistrați cu primă legitimare în evidențele FRH, încă de când erau elevi, în vara trecută trei dintre ei ajungând la Arad. Recent, Federația din Ucraina a reclamat federația română la EHF pentru faptul că unii sportivi ar fi fost transferați abuziv, apărând și pe lista unui club din Kiev.
  „Jucătorii care sunt la Arad nu au fost legitimați la niciun club din Ucraina”, spune președintele clubului arădean, care se întreabă pe ce criterii au fost suspendați sportivii săi.
  HC Beldiman ocupă locul 6, penultimul, în Seria D a ligii secunde, cu un singur punct, în timp ce la juniori I, se situează pe poziția a treia, cu 10 puncte, la o „lungime” de liderul din Reșița.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.