marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Update Scandal „monstru” pe strada Șezătorii: un polițist și un jandarm au fost luați la bătaie cu pumni, sticle și lopeți. Procurorii au întocmit dosar de urmărire penală

  de Andrei Fuliaș | 13 aprilie 2020, 2:38 PM | Știri Arad | Topic special

  9

  Imagine cu scop ilustrativ(foto: Arhivă)

  Un scandal monstru a avut loc duminică, pe strada Șezătorii din cartierul arădean Checheci, lăsându-se cu o bătaie în toată regula.

  Potrivit surselor noastre, un grup de aproximativ 15-20 de persoane de etnie romă au decis să petreacă în mijlocul străzii menționate, cu muzică și mult alcool.

  Astfel, din informațiile pe care le deținem (obținute deocamdată pe căi neoficiale), un apel la numărul de urgență 112 ar fi alertat autoritățile că, pe strada Șezătorii, nu se respectă condițiile de izolare și că un grup numeros de indivizi petrec în mijlocul străzii. La fața locului s-a deplasat o patrulă mixtă, formată dintr-un polițist și un jandarm, pentru a vedea exact despre ce este vorba. Odată ajunși la fața locului, oamenii legii au încercat să-i convingă pe petrecăreți să „spargă” șatra și să se întoarcă fiecare la casele lor, astfel de adunări fiind interzise prin ordonanță militară pe perioada situației de urgență.

  Nici gând ca petrecăreții să se lase înduplecați de polițist și de jandarm, astfel că spiritele s-au încins și indivizii, cu mințile îmbibate bine în alcool, au început să-i înjure și chiar să-i bruscheze pe cei doi. Totul culminând cu o bătaie în toată regula, bătaie în care, din informațiile noastre, aceștia au fost luați la pumni, picioare, unul dintre ei fiind lovit și cu o lopată și chiar tăiat cu o sticlă.

  Între timp, la fața locului au ajuns și alți colegi de-ai celor doi oameni ai legii, aceștia reușind să-i imobilizeze pe trei cei mai agresivi dintre scandalagii și să-i ducă la Secția 1 de Poliție din cartierul Aurel Vlaicu. Aceleași surse ne spun că scandalagii nu s-au potolit nici în secția de Poliție, continuând cu injurii și amenințări cu moartea la adresa tuturor polițiștilor și jandarmilor prezenți.

  În cele din urmă, scandalagii ar fi fost reținuți pentru 24 de ore și amendați pentru mai multe încălcări ale legii, printre care și pentru încălcarea Ordonanțelor Militare. Totodată, acestora le-ar fi fost întocmite dosare penale pentru ultraj și, cel mai probabil, urmează să fie arestați preventiv, dacă nu cumva s-a întâmplat deja asta în timp ce noi scriam aceste rânduri.

  Revenim cu alte amănunte pe măsură ce acestea vor fi dispnibile.

  Update

  Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a emis un comunicat de presă prin care informează că procurorii au întocmit dosar de urmărire penală, în urma evenimentelor de duminică.

  „Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de 12.04.2020 un dosar de urmărire penală urmare faptului că la data de 12.04.2020, în jurul orei 17:20, urmare a unui apel din partea ofiţerului de serviciu, persoanele vătămate care făceau parte dintr-un echipaj de poliție s-au deplasat pe str. Şezătoarei din mun. Arad, unde se reclamase de către un vecin tulburarea liniştii şi ordinii publice. Ajungând la adresa indicată cu o autospeciala MAI și având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, cele două persoane vătămate au observat mai multe persoane pe stradă dansând, cu muzică dată la volum tare. După ce au solicitat prin intermediul difuzorului autospecialei încetarea activităţii, lângă autovehicul au venit cei 3 inculpați care au început să profereze ameninţări cu acte de violenţă asupra membrilor echipajului, procedând apoi la lovirea acestora. Ca urmare, au fost solicitate întăriri ofiţerului de serviciu, la fața locului ajungând un alt echipaj de poliție. La sosirea acestora, inculpații au lovit-o și pe a treia persoana vătămată, poliţist aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu.

  În cauză a fost atribuit număr unic de dosar penal şi a fost dispusă începerea urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei 3 inculpaţi cu privire la săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 257 alin. (1) şi (4) cu referire la art. 193 alin. (2) Cod pen., art. 257 alin. (1) şi (4) cu referire la art. 206 alin. (1) Cod pen., art. 257 alin. (1) şi (4) cu referire la art. 193 alin. (2) Cod pen. art. 371 cu aplic. art. 77 lit. a) Cod pen., toate patru infracţiunile cu aplic. art. 38 Cod pen.

  Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorilor cu privire la cei 3 inculpaţi, dispunând arestarea preventivă a acestora pe o durată de 30 zile.

  Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

  Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vă rog să-i lăsați liberi, și ce dacă au întrecut măsura, sunt minunații votanți ai pnl-ului, a lui werme și falconeti și voi acuma vreți bâlci….. să nu câștige bâlciu alegerile ????? ce răi sunteți cu acești minunați cetățeni………. răilor !!!

   --3 voturi
   +1
   -1
  2. condamnati GREU la executare cu nesimporcii care deranjeaza tot cartierul si blocurile de la dinamo.moarte usoara-fara mila.de asta tot latra cainii astia de la casele de langa spalatoria auto de la sezatorii colt cu scarisoarei.ne-am saturat de galagie,faceti cv-adika datoria.arestati-i sa se invete minte scursurile societatii.si repetam la infinit-FARA MILA si CLEMENTA.asteptam rezultatul(cu drag).

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.