Sateliții lui Elon Musk s-au văzut sâmbătă seară pe cerul Aradului! Ce sunt sateliții Starlink?

  de Lucian Dănilă | 26 April 2020, 12:20 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Am primit aseară, în jurul orei 21.45, mai multe poze reprezentând niște puncte albe pe un fond negru. Nu înțelegeam despre ce este vorba iar teroriile conspiraționiste începeau să apară… S-a ajuns până la a vorbi despre OZN-uri.

  „Au fost văzute deasupra Șiriei și a Covăsânțului”, îmi scria cineva din zonă, apoi am primit aceleași poze și dinspre Arad.

  Misterul l-am dezlegat în această dimineață: salteliţii Starlink din proiectul Space X lansat de Elon Musk fuseseră vizibili pe cerul Europei.

  Ce sunt sateliții Starlink?

  Sateliţii au scopul de a îmbunătăţi calitatea legăturii de internet la nivel mondial. În forma finală, ei vor alcătui o reţea ce va acoperi întreaga suprafaţă a Pământului, la o înălţime de peste 500 de km. Proiectul este în faza de testare.

  Sateliţii Starlink au o greutate de aproximativ 200 de kilograme, sunt echipaţi cu un panou solar și sunt fabricaţi, lansaţi şi operaţi de SpaceX. După ce sunt eliberaţi în spaţiu, ei urcă uşor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de până la patru luni, până când ating orbita lor operaţională aflată la 550 kilometri altitudine.

  Lansarea oficială a serviciului de internet propus de Elon Musk va avea loc spre finalul anului, iar din 2021, va începe extinderea globală.

  Citește mai multe detalii aici

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.