Șase! Vin fetele pe biciclete la SkirtBike Arad – ediția a VI-a

  de Special Arad | 1 June 2017, 2:03 PM | Știri Arad

  0

  Pe 11 iunie, fetele cochete se vor plimba din nou pe biciclete în centrul orașului la cea de-a VI-a ediție „SkirtBike Arad”, un eveniment creat din pasiune pentru pedalat cu scopul de a încuraja cât mai multe femei să pedaleze.

  În acest an, SkirtBike Arad va continua povestea în cadrul primei ediții FESTIVELO din Arad – o zi dedicată bicicletei. La finalul paradei, doamnele şi domnişoarele vor primi diverse premii prin tragere la sorţi, sau în urma unor concursuri jurizate: Miss Tradiţie Românească, Miss SailingPass, Miss SkirtBike Arad. Un alt premiu va fi acordat celei mai frumos decorate biciclete asortată cu biciclista, iar la final, un super premiu: o bicicletă oferită de Pegas România.

  Traseul paradei, începând cu ora 19:00, va fi următorul: platoul Primăriei Arad – Bd. Revoluţiei – Piaţa Podgoria – Bd. Revoluţei către Teatrul Clasic „Ioan Slavici” – Piaţa Avram Iancu – Bd. Revoluţiei către Primărie – Str. Dimitrie Xenopol (pe lângă Universitatea Aurel Vlaicu) – Bd. Decebal – Str. Nicolae Bălcescu – Podul Decebal – Str. Eugen Popa – Parcare Activ Club.

  După parcurgerea traseului, biciclistele se vor opri la Activ Club, unde activităţile plănuite sunt: prezentarea ţinutelor biciclistelor în ordinea organizării premiilor, prezentare de modă Chic by Vali Cioban, concursuri cu premii, activări sponsori şi tombole ad-hoc, photo „Selfie Station” și photo corner – portret de biciclistă, recital live Ricardo Caria și Solo Majoretă cu Bianca Mocanu. Din juriu vor face parte Vali Cioban (CHIC), Marina Lei (Cvartet ADAGIO) şi Ricardo Caria.

  Prin însăşi scopul său, SkirtBike Arad face parte din mişcarea ciclistă internaţională, contribuind la efortul de a schimba percepţia omului modern asupra vieţii în urbe şi a oferi un model sustenabil de transport, uşor de replicat şi în alte orase. SkirtBike Arad este o promenadă pe străzile din Arad, o plimbare adresată doamnelor şi domnişoarelor iubitoare de frumos, de mişcare, de libertate şi de bicicletă.

  „Pentru o mai bună desfăşurare, şi pentru a evita aglomeraţia din ziua evenimentului, anul acesta vom avea la dispoziţie pentru voi, pachetele de start şi în câteva locaţii din Arad. De asemenea, pachetul de start va putea fi ridicat şi pe 11 Iunie, începând cu ora 18:00. Pornim la ora 19:00”, anunță organizatorii.

  Obiectivul principal al acestui proiect este încurajarea femeilor să folosească bicicleta ca mijloc de transport şi să înteleagă că mersul pe bicicletă nu le restricţionează activitatea, ele putând purta rochii şi fuste sau tocuri, păstrându-şi feminitatea.

  În toate cele 5 editii anterioare sute de doamne şi domnişoare s-au aliniat la startul acestei parade pline de zâmbete, culoare şi frumuseţe. Ele au pedalat în ţinute şic, cu atitudine şi mult entuziasm. Buna dispoziţie şi zâmbetul de pe chipul lor au încurajat mersul pe bicicletă în rândul altor femei cu o deosebită eleganţă şi astfel s-a creat o comunitate frumoasă la Arad.

  „Ne dorim să creăm o comunitate puternică şi acest eveniment dedicat femeilor care pedalează pe orice tip de bicicletă îmbrăcate şic, să aibă un impact pozitiv asupra comunităţii bicicliştilor, contribuind la creşterea numărului de femei care folosesc bicicleta ca mijloc de transport sau recreere. Ştim cu toţii că mersul pe bicicletă reprezintă un model şi un stil de viaţă echilibrat, plin de naturaleţe şi simplitate, oriunde ai merge”, spun organizatorii.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.