sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Șase sfaturi pentru protejarea telefonului de frig

    de Special Arad | 13 februarie 2018, 6:19 PM | IT

    0

    Telefoanelor mobile inteligente nu le plac temperaturile scăzute. În condiții de frig, zăpadă și umiditate rezultată din aceste condiții, smartphone-ul poate întâmpina unele probleme în funcționare sau chiar se poate defecta. Aidoma corpului nostru, telefonul mobil este sensibil la schimbările de temperatură. În timpul iernii, nu este ceva neobișnuit ca telefonul mobil să se închidă dacă temperatura scade sub 0° C.

    De cele mai multe ori, aceste disfuncții sunt doar temporare, iar tratamentul cu vin fiert sau țuică fiartă nu dă roade pentru astfel de dispozitive. Posibil doar pentru proprietari! Cu toate acestea, dacă nu aveți mare grijă în cazul expunerii la frig, bateria telefonului, dincolo de o descărcare rapidă, poate suferi pagube serioase.

    Vă oferim câteva sfaturi pentru protejarea smartphone-ului la temperaturi scăzute.

    Opriți smartphone-ul în condiții de frig extrem

    Dacă în timpul unei plimbări prin frig și în zăpadă, vă dați seama că bateria smartphone-ului scade anormal, opriți aparatul! Această acțiune ar putea să protejeze bateria de daune suplimentare. Dacă telefonul smartphone s-a oprit, după expunerea la frig pentru o perioadă mai lungă de timp, trebuie doar să-l porniți din nou. Nu porniți telefonul imediat ce intrați într-o cameră încălzită! Se poate crea un condens din cauza diferenței de temperatură, ce poate cauza daune mai grave. Bateria lui este doar temporar necorespunzătoare, trebuie să aveți puțină răbdare.

    Păstrați smartphone-ul aproape de corp

    În loc să puneți telefonul în poșetă sau geantă, păstrați-l aproape de dvs. Căldura corpului va păstra dispozitivul la o temperatura mai mare decât cea din mediul în care vă aflați. Buzunarul interior al hainei este de preferat decât cel al pantalonilor. Cu cât telefonul smartphone este mai aproape de piele, cu atât mai mult va fi protejat de frigul de afară. Dar cel mai bine ar fi să-l lăsăm acasă. Într-adevăr, potrivit Agenției de Sănătate Publică din California (CDPH), este important să nu ții smartphone-ul în buzunar!

    Cumpărați o husă de protecție

    Dacă vă gândiți să mergeți în vacanță în munți la schi și vreți să aveți neapărat telefonul la îndemână, cumpărați o husă de protecție. O astfel de husă poate proteja telefonul și integritatea lui, iar unele huse pot chiar să încălzească telefonul. Totul depinde de materialele din care a fost făcută husa.

    Smartwatch sau căști inteligente

    Vrei să rămâi conectat(ă), să primești apelurile și să răspunzi la mesaje chiar și atunci când te plimbi în frig? Investiți într-un ceas inteligent (este mai ieftin decât un smartphone) sau în căști inteligente. Cu un smartwatch, puteți să vizualizați și să trimiteți mesaje fără să trebuiască să țineți prețiosul smartphone în buzunar. Rezultatul este același dacă preferați căști inteligente. Datorită unor astfel de căști cum ar fi Gear IconX, puteți utiliza asistentul dvs. inteligent pentru a utiliza telefonul smartphone în timp ce el stă la căldură!

    Lăsați smartphone-ul să se încălzească treptat

    Nu trebuie să fiți îngrijorați dacă telefonul a „răcit” în timpul unei plimbări mai lungi prin frig. Lăsați-l să se aclimatizeze la temperatura camerei într-un mediu uscat. Nu încercați să accelerați încălzirea telefonului. Nu încercați, de îndată ce vă întoarceți acasă, să-l încălziți prin plasarea pe un radiator, pe un calofifer sau să-l încălziți cu un uscător de păr! Nu comiteți această greșeală gravă.
    Porniți modul „mănuși” sau cumpărați mănuși tactile – Pentru a vă ușura viața în timpul iernii, unele smartphone-uri cum ar fi gama de telefoane inteligente Samsung Galaxy S / Galaxy Note sau Sony Xperia includ un mod foarte practic de „mănuși” – Glove Mode. Datorită acestui mod, vă puteți folosi mănușile, mai ales dacă acestea sunt mănuși din piele. Dacă telefonul dvs. smartphone nu este echipat cu un modul mănuși, puteți cumpăra o pereche de mănuși tactile.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.