duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Şase irakieni ascunşi într-un camion cu citrice, opriţi la vama Nădlac

  de Special Arad | 5 decembrie 2016, 12:36 PM | Nădlac | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat şase cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un camion încărcat cu citrice.

   În data de 04.12.2016, în jurul orei 22:00, la P.T.F Nadlac- Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Huseyin A., în vârstă de 39 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia şi care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, citrice din Turcia pentru o societate comercială din Belgia.

  La controlul autovehiculului, politiştii de frontieră au constatat că sistemul de închidere prezintă urme de relipire, fapt pentru care au procedat la deschiderea semiremorcii şi efectuarea unui control amănunţit. Astfel, au fost descoperite ascunse printre lăzile cu citrice şase persoane de sex masculin.

  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni irakieni,  cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, solicitanţi de azil în România. La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care cetăţenii irakieni au urcat în camion.

  Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor irakieni acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.