luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Șase, cifra anului la UTA! Un an special, un an atipic

  de Lucian Dănilă | 23 decembrie 2020, 4:37 PM | Sport | Topic special

  1

  Fătă îndoială, cifra anului la UTA este 6 (șase). UTA a început sezonul competițional din 2020 cu o victorie cu 6-0 pe terenul formației Csikszereda. Tot cu 6-0 a încheiat anul, dar de data aceasta cu o înfrângere care ne-a usturat în fața Astrei.

  UTA a promovat în Liga 1 după 12 ani de pauză, la șase ani după câștigarea barajului de la Lugoj care a dus la promovarea arădenilor în Liga a 3-a, în 2015, dar după un play-off la care au participat șase echipe: UTA, Mioveni, Turris, Argeș, Petrolul și Rapid.

  A început campionatul Ligii I și după zece etape, UTA era pe locul 6, un loc de play-off. A fost momentul în care unii dintre jucători s-au supraevaluat, iar alții au cedat presiunii luptei pentru play-off. A urmat acea victorie de pe terenul campioanei, un meci în care se întâlneau două echipe care au câștigat, ambele, de-a lungul istoriei câte șase campionate. După acea victorie au urmat patru meciuri pe care UTA le-a pierdut la rând, ultima înfrângere fiind cea cu Astra, așa cum v-am spus, cu scorul de 6-0.

  Astăzi, clubul UTA a postat pe pagina oficială de web că s-a renunțat la – ați ghicit – șase jucători. Ei sunt Pleașcă, Klapan, Ioniță, Ursu, Popescu și Vlad Morar.

  Poate cel mai surprinzător nume de pe această listă este cel al atacantului Vlad Morar, fotbalist care a fost decisiv în victoria de la Botoșani, când a marcat două goluri, ca apoi să marcheze și contra celor de la Gaz Metan în înfrângerea de pe teren propriu cu 1-3.

  Gyuszi Balint, antrenorul echipei UTA, nu a vorbit doar să se afle în treabă după înfrângerea cu Sepsi, atunci când a spus că se gândește să renunțe și la unii dintre jucătorii care inițial nu erau pe așa numita „listă neagră”. „Mă gândesc să renunț și la unii dintre jucătorii care momentan nu se află pe lista noastră să renunțăm la ei. Din cauza atitudinii…”, spunea Balint atunci.

  Morar a început ca rezervă meciul cu Astra, iar odată intrat nu s-a remarcat decât cu singurul șut pe spațiul porții al echipei, un șut din unghi respins relativ ușor în corner de portarul Lazar. „Cât timp voi fi eu în vestiarul acestei echipe, nu veți vedea jucător care să nu dea și ultimul strop de energie pe teren atunci când intră”, le spunea Gyuszi Balint suporterilor imediat după înfrângerea cu Astra. Morar se încadra perfect la acest criteriu, astfel că drumul său s-a despărțit de drumul pe care-l are UTA de parcurs spre ceea ce a fost odată.

  În ceea ce-i privește pe ceilalți cinci, Pleașcă și Klapan au avut mari probleme de ordin medical și nu au apucat în cele aproximativ 50 de minute în care au evoluat să arate ceea ce pot, iar Ioniță și Ursu nu s-au ridicat, ca joc, la nivelul de competiție. Juniorul Popescu a intrat doar de două ori și a acceptat oferta celor de la Hermannstadt.

  Lista cu jucătorii care părăsesc UTA nu este definitivă. După ce au plecat cei șase la cererea staff-ului tehnic, este posibil ca în următoarele zile să mai apară câțiva jucători care să plece la cererea lor în cazul în care vor primi oferte și doresc să le dea curs. Aici facem referire la jucătorii care au fost mai puțin folosiți în acest tur de campionat.

  Până acum, singura certitudine la capitolul sosiri este cea a brazilianului Roger Junior, un mijlocaș central care a fost în acest an campionul Letoniei cu FC Riga. Clubul dorește în continuare întărirea compartimentului defensiv, cu doi- trei jucători, dar totodată este în căutări pentru posturile de fundaș lateral dreapta și stânga, zone în care pe plan defensiv au fost probleme mari în această primă jumătate a campionatului.

  Până și locul ocupat de UTA este un 6 întors, locul 9. Per ansamblu, pentru UTA a fost un an bun, încununat cu o promovare, iar la finalul turului este pe un loc destul de călduț, 9. A fost un an ciudat, un an special, un an atipic, iar acum antrenorii, conducerea și jucătorii așteaptă cu nerăbdare meciurile în care accesul suporterilor să fie permis.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.