Sârbii arădeni își vor serba Zilele Culturii în acest weekend

  de Special Arad | 9 septembrie 2014, 7:24 PM | Știri Arad

  0

  Între 12 și 14 septembrie, de vineri până duminică, vor avea loc Zilele Culturii Sârbe la Arad.

  În prima zi, de la ora 15, în sala festivă „Regele Ferdinand” a Primăriei va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Cetatea Aradului în Primul Război Mondial”, urmat de simpozionul „Cetatea Aradului – lagăr de concentrare pentru sârbii deportaţi în Primul Război Mondial”.

  În aceeași seară, de la ora 20, la Restaurantul Laser din Casa Sindicatelor, va avea loc un spectacol artistic cu participarea Ansamblului Kolo Arad, Ansamblului Brile Beocin din Serbia şi a Ansamblului „Suferinii” Batania din Ungaria.

  Sâmbătă, de la ora 10, va continua sipozionul amintit, susţinut de istorici şi profesori universitare din Serbia şi România. Tot sâmbătă, de la ora 12 va avea loc o depunere a unor coroane de flori pe mormintele martirilor sârbi din Primul Război Mondial din Cetatea Aradului şi din Cimitirul Pomenirea.

  Organizatorii evenimentului: Uniunea Sârbilor din România, Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice, în parteneriat cu AP Vojvodina – Secretariatul pentru Cutură şi Primăria Municipiului Arad.

  afis Arad (program)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.