duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sărbători cu nori și, posibil, ploi. Vremea de Crăciun și de Revelion la Arad

  de Special Arad | 22 decembrie 2022, 11:29 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Administratia Natională de Meteorologie (ANM) a publicat recent estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în ultimele două săptămâni din 2022, adică intervalul 19 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023. Digi24 titrează că „vom avea un Crăciun ca o zi de Paște”, cu temperaturi maxime de 14-15 grade, însă acea prognoză se referă doar la zona capitalei, Muntenia.

  Cum va fi vremea de sărbători la Arad?

  Potrivit ANM, în Crișana, vremea va marca un proces de încălzire până în data de 24 decembrie, însă se va răci din nou după data de 26 decembrie. Creșterea temperaturii până în ziua de Crăciun nu va fi însă foarte mare în această zonă, mediile maximelor vor fi de la 3 până la 10 grade și vor scădea ulterior spre 4 grade.

  Nopțile vor fi sub mediile caracteristice perioadei, cu valori de -4 grade, după care va avea un parcurs de creștere spre medii de 4 grade în primul weekend (24 – 25 decembrie) și va scădea treptat în a doua săptămână la -2 grade.

  Probabilitatea de precipitații va fi relativ ridicată după data de 24 decembrie.

  În Banat, valorile termice se vor situa în jurul celor normale în primele două zile din interval, apoi vor crește treptat până la finalul primei săptămâni, când vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal. Astfel, mediile maximelor se vor situa între 2 și 12 grade, însă ulterior, vor scădea din nou până în jurul a 6 grade. Minimele vor urma același proces, vor crește de la -4 grade până la 4 grade mediat regional și vor coborî în a doua săptămână la 0 grade. Probabilitatea de precipitații va fi redusă până în data de 24 decembrie, apoi acestea își vor face apariția pe areale mici cam în toate zilele ce preced acestei date.

  În municipiul Arad, zilele de Crăciun vor fi cu cer mai mult noros și ploaie slabă pe 24 decembrie (Ajunul Crăciunului), potrivit ANM.

  Temperaturile vor fi între 5 și 10 grade Celsius pe 24 decembrie, 2 și 9 grade Celsius pe 25 Decembrie și 5 și 13 grade Celsius pe 26 Decembrie.

  meteo craciun arad 2022

  Prognoza Meteoblue pentru următoarele cinci zile indică, de asemenea, preicipitații slabe pe 24 decembrie, însă doar în prima parte a zilei. Media temperaturilor ar fi între 2 și 11 grade.

  Meteogram - 5 days - AradVremea Arad – meteoblue

  Vremea la Arad de Revelion

  Prognoza weather.com este similară, cu 78% șanse de ploi în data de 24 decembrie, cer mai mult noros în zilele de Crăciun, și posibile precipitații pe 27, 30 și 31 decembrie, însă în ultima zi a anului, șansele să plouă sunt de doar 34%, potrivit weather.com.

  vremea craciun 2022 weather com

  Șansele să plouă de Revelion scad la 24% în timpul serii, potrivit weather.com, iar temperatura va scade de la la 10 °C din timpul zilei la 3 °C în timpul serii.

  31 dec meteo

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.