Sărbătoarea Vinului în Podgorie, la a VIII-a ediție





Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean, organizează cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului itinerant „Sărbătoarea Vinului în Podgoria Miniş-Măderat”, eveniment ce se va desfăşura în perioada 4-25 septembrie, în localităţile Ghioroc, Şiria, Pâncota, Păuliş şi Covăsânţ. Cu acest prilej vor avea loc manifestări culturale, degustări de vinuri şi prezentări de produse tradiţionale, spectacole folclorice susţinute de formaţii de dansuri şi solişti din Podgorie, fiecare locaţie având şi invitaţi de excepţie.
Festivalul va fi deschis de comuna Ghioroc, duminică, 4 septembrie, începând cu ora 15.30. La Şiria, festivalul va debuta duminică, 11 septembrie, începând cu ora 16.00. Oraşul Pâncota va găzdui Sărbătoarea Vinului în Podgoria Miniş-Măderat vineri, 16 septembrie, de la ora 17.00. Duminică, 18 septembrie, începând cu ora 15.00, Păuliş va fi gazda evenimentelor culturale, festivalul urmând a fi încheiat de comuna Covăsânţ duminică, 25 septembrie, începând cu ora 16.00.
Directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, Doru Sinaci, a declarat că prin acest festival se doreşte a se pune accent pe cultură şi pe promovarea regiunii ca potenţial turistic.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Claudia Boghicevici a mai subliniat că doreşte inclusiv realizarea unui circuit cultural şi gastronomic, prin care să se promoveze Podgoria Aradului. „Anul viitor ne dorim să extindem şi mai mult evenimentul, prin promovare internaţională. Astfel, ne dorim să trecem de la local la regional şi chiar internaţional, în ceea ce priveşte turismul şi cultura în Arad. Festivalul Vinului face parte integrantă din strategia turistică a judeţului, care cuprinde inclusiv creionarea a şase trasee turistice, scopul final fiind revitalizarea turismului în zonele cu potenţial din judeţ”.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)