miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Sărbătoare religioasă mare în această zi, 8 noiembrie: Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

  de Andrada Bobiș | 8 noiembrie 2022, 10:06 AM | Naţional

  0

  În fiecare an, pe data de 8 noiembrie, sunt sărbătoriți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. În această zi de sărbătoare, credincioșii ortodocși respectă mai multe tradiții și țin la superstițiile care se spune că le aduce mult noroc și sănătate. În calendarul latin, sărbătoarea este fixată pe 29 septembrie. Sfinţii Arhangheli sunt patroni ai multor biserici.

  Arhanghelul Mihail este cunoscut drept conducătorul oștilor cerești sau îngerești, iar Arhanghelul Gavriil se zice că este cel care i-a vestit Fecioarei Maria nașterea pruncului Iisus.

  TRADIȚII și SUPERSTIȚII

  Se spune că în această zi de sărbătoare, cel care lucrează de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril se va chinui în ceasul morții până la ieșirea sufletului din trup.

  De asemenea, tot pe data de 8 noiembrie, în această zi de sărbătoare a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, este bine să aprinzi o lumânare ca să ai „lumină” pe cealaltă lume. Se spune că este bine să aprinzi o lumânare şi pentru morţii fără lumânare sau pentru sinucigaşi.

  Mulți nu știu că numele Mihail înseamnă „Acela care este ca Dumnezeu”, iar Gavriil, în ebraică, înseamnă „Omul lui Dumnezeu”.

  Sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil este de fapt sărbătoarea tuturor îngerilor și se spune că Arhanghelul Gavriil a fost îngerul păzitor al Lui Iisus Hristos pe pământ și tot el a fost cunoscut ca fiind prim-mesagerul, prin intermediul căruia divinitatea transmite oamenilor prin grația sa, inspirație, intuiție și harul clarviziunii.

  Pe 8 noiembrie, Mihaela, Mihai, Gabriel, Gabriela sunt cele mai des întâlnite nume care se sărbătoresc de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, însă există și nume derivate: Michaela, Mihail, Mihăiță, Mișu, Mihnea, Michi, Mihalache, Mihalcea, Mihalache Gabriel, Găbiță, Gabi, Gavril, Gavriil.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.