duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Sărbătoare la Sânnicolau Mic: se sfințește capela în prezența arhiepiscopului

  de Lucian Dănilă | 22 mai 2016, 1:02 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Duminică este zi de sărbătoare pentru locuitorii cartierului Sânnicolau Mic. La biserica ortodoxă vine ÎPS arhiepiscopul Timotei Seviciu, care, împreună cu preotul paroh Gheorghe Gligor, ține slujba de dimineață, iar apoi se deplasează la cimitirul vechi din cartier unde vor sfinți capela.

  „Este o capelă unică ca și construcție, o capelă frumoasă. A fost construită cu ajutorul credincioșilor din cartier, dar și al administrației”, spune părintele Gheorghe Gligor (foto, sus). Sfințirea capelei va avea loc în jurul orei 12, după slujba de dimineață.

  Capela din Sânnicolau Mic a fost dată în folosință încă din 2011, practic din acel an aici desfășurându-se majoritatea slujbelor de înmormântare ale creștinilor ortodocși din cartier.

  Problema ridicării acestei capele s-a pus încă din 2009, atunci când mai mulți locuitori s-au plâns de faptul că primăria a interzis transportul celor decedați pe strada principală, în cortegii funerare.

  În monografia cartierului scrisă de Vasile Motocea, cartierul Sânnicolau Mic este prezentat ca așezarea cu cinci cimitire. Autorul scrie în monografie de rolul pe care l-a avut biserica ortodoxă pentru locuitorii din cartier – fostă comună până în 1948 -, „aportul laic ce l-a avut biserica în ceea ce priveşte implicarea ei în educarea locuitorilor prin sfaturi cu caracter gospodăresc, igienic şi mai ales la răspândirea ştiinţei de carte în rândul copiilor sau al tinerilor”, se arată în prefața monografiei.

  Timotei

  FOTO: ÎPS Arhiepiscopul Timotei Seviciu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.