sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Șapte militari și un civil, arestați în dosarul furtului de combustibil de la Baza Mihail Kogălniceanu

  de - | 17 noiembrie 2022, 9:01 AM | Naţional

  0

  Cei şapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil care au furat şapte tone de combustibil – motorină şi kerosen, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

  Decizia arestării a fost luată de către Tribunalul Constanța, iar măsura dispusă de judecători nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

  „Admite propunerea formulată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti în dosarul penal nr. 444/P/2022. În baza (…) dispune arestarea preventivă a inculpaţilor (…) pe o perioadă de 30 zile. (…) Respinge cererile formulate de inculpaţii (…) de luare a măsurii controlului judiciar, precum şi cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu sau control judiciar formulate de inculpaţii (…). Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”, se arată în soluţia pe scurt dată de judecătorii Tribunalului Constanţa.

  „La data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus reţinerea a şapte militari şi a unui civil cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. (…) Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi au sustras, în mod repetat, în cursul anului 2022, combustibil aparţinând unităţii militare, kerosen şi motorină, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal”, au transmis procurorii Parchetului Militar.

  Cei șapte militari și un civil au fost reținuți la mijlocul săptămânii, aceasta fiind a doua anchetă a procurorilor cu privire la persoane care fură combustibil de la Baza Mihail Kogălniceanu.

  Reamintim că, anul trecut, anchetatorii DIICOT au stabilit că, începând cu anul 2017, în România, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, care timp de patru ani ar fi sustras combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate în Constanţa. Prejudiciul reclamat de persoana vătămată, în acest caz guvernul federal al SUA, a fost de aproximativ 2.000.000 dolari.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.